Mitől ennyire hitványak a tollak manapság? Lehet még egyáltalán normális golyóstollat kapni?
Én 30+ éve Parker tollat használok, Parker betéttel.
Lehet, hogy én vagyok a kivétel, de soha semmi bajom nem volt vele.
1.-nek. +1!
Vagy 20+ éve átálltam a Parker Jotter tollakra, eredeti betéttel.
Van 3, és kész.
Csak kérdem, nem bántalak: milyen tollakkal tapasztalod ezt?
Rengeteg filléres golyóstoll kapható. Ezeket eldobhatóra tervezik, még ha elvileg cserélni is lehet benne betétet.
Sokan nem tudják, hogy a fejet viasz(szerű?) anyaggal zárják le a gyártás során, hogy ne száradjon be. Ezt el kell távolítani.
De ettől függetlenül is van sok, amelyik már az üzletben annyira be van száradva ennek ellenére, hogy semmire sem jó.
A picit minőségibb golyóstollak azért nem ennyire használhatatlanok.
(Én még mártogatós tollal kezdtem írni, később töltőtollal [valóban tölteni kellett, az üvegcséből felszívni a tintát. A patronosak már nagyon gyengék voltak] A golyóstollat nem is engedték, mert csúnya lesz az íráskép)
A zárójeles emlékeimről jutott eszembe: a golyóstollat jobban rá kell nyomni a papírra, mint a töltőtollat. Én is, mások is gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy túlságosan is erősen nyomjuk.
Vannak golyóstollaim, amit ha lazábban használok, szépen ír, ha megnyomom jobban, akkor egyből elakad a golyó.
Az 50 Ft-os kínai tollak nyilván nem jók.
Olcsóban a Signetta talán még mindig használható.
Amúgy meg olyat kell venni, ami többszáz Ft-os, akár 6-800, ezeknél van esély, hogy használhatók. A Tesco-ban szoktam venni Penac tollakat, ezekkel meg vagyok elégedve.
Végig jártam már a palettát, kivéve az ilyen 10 ezer Ft-os tollakat, de nem találok érdemi különbséget. Persze egy Parker jobb annál, amit a Tescoban kapsz 50 Ft-ért, de az is elmarad még a régi megbízható "tescos" tollak mögött is. Egyetemen egy írásbeli vizsga végén elnézést is kértem az oktatótól a dolgozatom kinézete miatt, ugyanis a Parker úgy teleokádta a papírt, hogy rossz volt ránézni. A vicc az, hogy a legjobb tollakat manapság a prómóciós tollak közül fogtam ki.
Annyit elvárnék azért egy tolltól, hogy fogjon a papírra, de manapság nem tudok úgy írni, hogy ne kelljen külön papír amire percenként 3x firkálnom kell, mert nem hajlandó az a nyomorult toll fogni. Nagyon frusztráló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!