Hogy csináljon magáról normális fotót az, aki egyáltalán nem fotogén?
Szia!
Nos, tökéletesen jellemeztél engem is. Dettó ugyanez vagyok én is. Tudod milyenek a használható (de akkor sem az igazi) képek rólam? Ami nincs "megrendezve", tehát valaki csak úgy "lekapott".
Én amúgy arra szoktam fogni azt, hogy sz_rul nézek ki egy fotográfián, hogy nem szeretem, ha fényképeznek, és ez át is jön a képekre.
Köszönöm a válaszokat!
2.válaszoló.Értem, de például lányom is magáról készíti a képeket és neki a legtöbb jól sikerül és sokan mások is jó fotókat készítenek magukról.Nálam viszont jellemző a torzulás.Ez egyénfüggő is, van hogy van ez?De megfogadom a tanácsot, mást kérek meg, mert már feladtam..
Egy szép portréhoz megfelelő pózok, fények, gépbeállítások, technikai háttér, hangulat és más egyéb fényképész szaktudás kell. Ha ezekből egyikhez sem értesz, akkor megvan a válasz :-). Talán Te szépnek látod más "selfie" képeit, de sajnos én nem sok ilyet tudok, a valóban jó képeket fotósok készítik, nem mobillal.
Egy valódi portréfotós jellemzően 1-2 évig tanul, majd legalább 100-200 embert lefotóz, itt indul a szakma és akkor még csak kezdő szinten van.
Miért vagy pattanásos? Rossz irányból, rossz minőségű fényt kap az arcod és rossz szögből fotózod magad.
A hangyák a képzaj miatt vannak, a túl világos fej túlexponálási hiba, a háttér miatt mellémér a gép.
Nem értem a retust, ha már ennyi energiát beleteszel, miért nem mész el egy fotóshoz? Ma már egy ócskább cipő áráért megkapsz pár kifogástalan portrét, értelmetlen otthon szenvedni ezzel - szerintem.
Sok-sok portrét csináltam már, a fentiekkel elég jól tisztában vagyok, de magamat nem tudom jól fotózni, sajnos ez nem megy ilyen egyszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!