Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt a magyarorszá...

Miért hiszik azt a magyarországi emberek, hogy Romániában sokkal jobb?

Figyelt kérdés

Sok olyan ismerőssel beszéltem, akik szerint Magyarország rosszabb helyzetbe van, mint Románia. Szerintem nem így van. Össze se lehet hasonlítani a kettőt. Lehet, hogy Budapesten tényleg nem jó a közbiztonság, de fejlettebb minden, a ingatlanok ára olcsóbb, a kaja is és a fizetések valamivel nagyobb. Itt, aki átszámítva 75.000ft-ot kap, elmondhatja, hogy nem keres rosszul. Kérdem én, Magyarországon mennyit keresenek az emberek? Leginkább azok válaszait várom, akik már jártak Romániában és van fogalmuk arról, hogy mi, erdélyiek hogyan élünk.

Senkit nem akarok ezzel megsérteni, csak kíváncsi vagyok a véleményekre.

2010. aug. 25. 00:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
magyar az mindig is ilyen volt lesz,mindig azt nézi mennyi van a másik zsebébe... mondjuk az is igaz hogy 75 ezer szerintem magyarországon (nem bp-n) egy átlag kereset,csak az nem mindegy hány píz egy kiló kenyér,gondolom nálatok nem 300 ft
2010. aug. 25. 00:29
 2/7 A kérdező kommentje:
De annyi. 294 ft
2010. aug. 25. 00:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
hm...najó de 20 deka csöves parizer csak nem 200 ft :D
2010. aug. 25. 00:35
 4/7 A kérdező kommentje:
a legolcsóbbak tényleg annyiak. Annak ellenére, hogy mindent megeszek, nem szívesen harapok bele.
2010. aug. 25. 00:41
 5/7 anonim válasza:
100%

Mondjuk én nem jártam még Romániában, és sajnos Erdélyben sem. Viszont eszembe sem jutott, hogy ott jobban élnének az emberek. A félreértés abból eredhet, hogy mi a fejlődés útján rendesen megrekedtünk, Románia viszont állítólag most tempósabban fejlődik. ebből eredhet, hogy lassan a román fog magyar vicceken nevetni. :(

Pl. A régi vicc:

-Miből veszed észre, hogy Romániába értél?

-Elfogyott alólad az aszfalt.

Na, ez nemsoká fordítva lesz... :(

2010. aug. 25. 00:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Én nem vettem észre a nagy fejlődést. Marosvásárhelyen már egy éve felbombázták a színház körül az utat (ami ráadásul a főtéren van) és még mindig nem fogtak neki visszaállítani az eredetileg amúgyse szép környéket.
2010. aug. 25. 01:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Én Erddélyi vagyok de alig várom, hogy lépjek innen. Szerintem Romániában a legszarabb egész európában az eészségügy, az oktatás valami siralmas, az utak kritikán aluliak. Szóval hülyeség ilyet állitani, hogy Románia, MO közelébe érhet valamikor.
2010. aug. 25. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!