Mit tegyek? A munkahelyem későn szólt.
Előre bocsi, amatőr 20 éves vagyok munkajog terén.
A suli mellett vállaltam egy munkát, amit a lakóhelyemen végzek, illetve bizonyos részét online.
Szerdán du. 4 óra után jött egy e-mail, hogy hétfőn be kell mennem a megyeszékhelyre valami kötelező konzultációra, ami egyébként csak pofavizit, de nekem majdnem 2 órás út. A gond, hogy én ezt csak csütörtök reggel láttam, és hétfőn egy temetésre megyek. Nagyon fontos számomra, és semmiképpen nem szeretném már lemondani.
Mit csináljak? Vegyek ki szabadságot? (Egyébként már a hét elején aláírtam a jelenlétit előre, mert mindig úgy kérik, tehát már a hétfő is be van írva).
Normál esetben két órára elkéredzkedek, és megyek vissza, mert a helyi felettes ebből nem csinál gondot. A központ viszont nem tudom, hogy áll ehhez. Gondolkoztam azon, hogy ha már nem megyek, akkor elmegyek a fül-orr-gégészetre megnézetem a fülem, mert már egy ideje szerettem volna, és az ott kapott igazolással igazoltan fizetés nélküli távollétet kérek. De nem tudom, hogy megy ez utóbbi.
Vagy ugye hazudhatok, hogy aznap reggel történt valami, de ez se tudom jó ötlet-e.
A temetés is munkaidőre esik? Ha igen, akkor arra már gondolom elkérted magad, plusz két óra talán nem akkora gond a munkahelyen. Ha nem, akkor meg nincs időprobléma.
A konzultáción nem tudod jelezni, hogy dolgozol, és másik időpontot kérsz? Ma még talán gyorsan megkérdezheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!