Mit gondoltok a versemről? Kérlek, legyetek velem minél őszintébbek, írjatok le minden hibát, amit épp kiszúrtatok benne, hogy fejlődhessek e téren. 16/F
Nincs kezem karjaimban fogni
A megsebesült lelkeket,
Inkább írom saját gondolataim,
S sorról sorra rímelnek.
Nincsen fényes múltba menőm,
Csak idő tolong előttem:
Van, mikor nem tömegbe dölök
Itt, magamban rettegek.
Nincs öreg, ráncos korom sem,
Fiatal a testem: de fiatal!
Nem tudok semmit, csak mindent,
Mit én összehurcoltam.
Nincs kósza sorsom e bolygón,
S nem ível fel petárda:
Megvan minden, s nem vagyok
Szegény, sem gazdag.
Nincs szeretett szívem, ha kell,
S nem is olyan szerető,
Mint gyermek, kit körbe ölelnek:
,,Sokat nem ér a bőröd!"
Nincs sok tehetségem papírra,
Cetlire írni, mi megihlet:
Néhol nem elég egy-két sóhaj:
S harcba kíván a lelkem.
Őszintén?
Egy sapka szar.
Nem nevezhető versnek, mert az már dicséret lenne.
Az első két sor nagyon tetszett, gyönyörű képet fest le. Igazából mindegyik sor szép, de az a baj, hogy nem érzem úgy, mintha kötődnének egymáshoz.
Nem nagyon vannak benne rímek, csak rímelni akaró szavak a sorok végén. Vannak versek, amikben pont az a pláne, hogy nincs bennük rím, de úgy, hogy az elején leírtad, hogy neked "sorról sorra rímelnek" a gondolataid, ez erre a versre már nem érvényes.
Nincs semmiféle versmérték, a szótagok nem passzolnak egymáshoz, így akadozik a szöveg, amikor olvasom.
Nem mindig tiszta, mi a téma, és nem akarok "mire gondolt a költő?"-set játszani, de ami nekem átjött: a lírai én felsorolja, mi az, ami nincs neki, de mi az, amivel ennek ellenére boldogul és dolgozhat. Szóval talán a hiányosságok és az erősségek összevetése, valamint a kibékülés a jelenlegi helyzettel, a jelenlegi állapottal, ahogyan az ember látja magát. De nagyon szívesen meghallgatom, mit jelent neked a vers.
Szóval "nem kegyetlenül k_rvarossz, csak aránylag szar", ami azt jelenti, hogy lehetne jobb is, de kizárt, hogy a létező legrosszabb vers, amit valaha olvastam :)
Olvass egy kis Romhányit! Ebből megtudod mi is az a rím. Na és a ritmussal meg a szótagszámmal sem áll hadilábon. Azt is tanulhatsz tőle...
Előbb elolvastam a véleményeket, és csak utána a versedet. Nos azt hiszem ez az az eset, amikor valaki elvontabb verset ír az átlagnál és az emberek nem értik, így rossznak titulálják.
Igazán különleges a verselési stílusod, csak így tovább, vuhúú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!