Ébren kéne maradnom egész éjszaka egy fogdás miatt. Készültem pár filmmel, de félek, hogy be fogok aludni. A szüleim nem tudhatnak róla. Vannak olyan "eszközök" a kávén és a kólán kívül, ami segít ébren maradni?
Friss levegő, arc mosás, mozgás (guggolás, fekvőtámasz időközönként), figyelmet folyamatosan fenntartó elfoglaltság, ne legyen "bevackoláshoz" kellemes hőmérséklet.
A koffein tartalmú italokkal legyél óvatos!
A kávé
Rövid távon hat és a 4., 5. adag után visszafelé dolgozik, - attól fogsz elaludni.
A tea
Hosszabb távon hat, de a mértéktelen fogyasztása nincs jó hatással a gyomorra.
Az energia ital
Itatja magát, amelynek következményeként az ember hajlamossá válik a mértéktelen fogyasztására.
Az energia ital mértéktelen fogyasztása viszont kifejezetten rombolja a keringési rendszert, - élen az érrendszerrel és a szívvel. Láttam már embert, aki "jópofának", menőnek tartotta, hogy vedeli két pofára a "Bomba" fantázianévre keresztel energia italt.
Aztán tátogott, amikor lépten-nyomon eleredt az orra vére.
-Szerencsés volt, hogy a magas vérnyomás ott találta a legkönnyebb akadályt a nyomáskülönbség kiegyenlítésére, mert akár agyvérzést is kaphatott volna!
Tehát a fő vonalak:
Mozgás, rendszeres, friss levegő, figyelem tartalmas lekötése.
12+ Ha teheted, ne köss ilyen fogadásokat, mert nyerhetsz ugyan kisebb-nagyobb előnyöket egy-egy fogadás hozományaként, de az emberi szervezet nem felejt és akkor, úgy, ill. olyan szinten fogja "a számlát benyújtani", amikor nem fogsz erre számítani, - visszavonhatatlan következményekkel. Az emberi szervezet nem úgy működik, hogy "most ugyan nem pihentem, de majd megadom"! Halmozódnak az "adósságok", aztán robban a biológiai bomba! Legyél észnél! Ha teheted, tarts rendszert a pihenésedben, - ne játszadozz a bioritmusoddal, mert nagyon ráfázhatsz!
Én évtizedek óta tolom a három műszakot keverve - hivatásos katonaként, - hidd el, nagyon jól tudom, hogy mikről irkáltam itt neked!
Többször volt, hogy áttanultam/átdolgoztam az éjszakát. A kedvencem az volt, hogy egyik helyen éjszakáztam (váratlanul, teljes munkanap után) és reggel hívtak a másik helyre, hogy azonnal menjek. Meg lehet csinálni.
Olyan tevékenységet végezz, ami leköt és érdekel. Aktív tevékenységet, a filmnézésbe délután is bele lehet aludni. Lesznek nagy holtpontok, azokon akaraterővel kell túljutni (nekem reggel 6 körül szokott a legkeményebb ilyen lenni). A kávé, energiaital csak ésszel (feldob, de pár óra múlva lenyom), ha nem szoktad használni, nem ismered a hatását a saját szervezetedre, akkor egyáltalán ne.
Életkort nem írtál, de a leírásból legfeljebb középiskolás lehetsz. Ha teheted hátrálj ki a fogadásból.
Akivel fogadtál hogyan ellenőrzi, hogy bealudtál-e? Lehet, hogy simán átalszod az éjszakát és bejelented, hogy alig viselt meg a virrasztás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!