Hogyan lehet "nem sírni", amikor jön rád felé (pláne férfiként), amikor nyilvános helyen vagy?
Na ne szórakozz.
Tönkre akarod tenni magad?
Egyenjogúság van, férfi is meghatódhat.
Persze ne állj neki zokogni... de senki nem szólhat egy szót sem rád, ha kiderül, hogy neked is vannak érzelmeid.
Ha anyád kérdez ilyenkor, nyugodtan mondd el neki 3 szóval, hogy mi a helyzet, és ha továbbra sem hagy, kérd meg, hogy adjon 5 percet.
Szüleimtől tanultam, hogy a sírást sosem kell szégyellni.
Ha örömkönnyek, akkor hadd lássák mások is a boldogságodat, ha pedig a bánat könnyei akkor azért, hogy megvigasztalhassanak.
Volt egy idős bácsi, akinek tanácsot adtam, szóbelileg segítettem neki. Búcsúzáskor elérzékenyült és a végén elsírta magát. Elnézésemet kérte és mondta, hogy idős korára egyre gyakrabban elérzékenyül, de nem tudja, miért.
Akkor, fiatalabb fejjel nem is értettem, hogy ezért az apróságért miért érzékenyült el. Most már értem, mert hasonló korban vagyok: ha jótettről hallok - elérzékenyülök, de ez van akkor is, ha rossz hírt hallok, de egyéb megható esetekben is ez van.
Szóval: ne szégyelld a könnyeket, hiszen jogod van hozzá, hogy eleresszed őket. Megkönnyebbülsz.
Ffi/79.
Azért, mert a hülye sztereotípiák rabja vagy, mint egy nő.
Értelmes ember tud gondolkodni.
A sírás egy szelep, ami a stressz ellen véd. Ha te, visszafojtod ezt, s vele az érzelmeidet, az baromira nem tesz jót neked, de más férfinak sem.
Egész egyszerűen a szívet teszi tönkre. Az sokkal nagyobb gond, ha valaki nem tud sírni, s így fogja vissza az érzelmeit, mert az egészsége mehet rá.
Értsük már meg, hogy a sírás élettani folyamat!
Ez akkor is így van, ha hibás társadalmi elvárás, és hiedelem, hogy a férfiember (és a fiúk) NEM sírnak.
EZ a legnagyobb hülyeség, elhibázott, sőt káros elvárás a férfiúi nem felé.
"emiatt tényleg szégyelltem magam utána"
Ez csak a rossz nevelés eredménye!
Nézd meg ezt: [link]
Nem szükséges 𝐌𝐈𝐍𝐃𝐄𝐍𝐁𝐄𝐍 a nevelésedet vagy az ösztöneidet követned.
Ha értelmesen elgondolod, hogyan kellene viselkedned, az lehet hasznosabb is.
Mások is és nemcsak én kérdezzük, hogy miért akarod a könnyeidet visszatartani, a sírás miatt miért szégyelled magad? A sírás miért nem férfias dolog? a sírás EMBERI DOLOG! Ismétlem: ne szégyelld a könnyeidet, akkor se, ha örömkönnyek, de akkor se, ha a bánat könnyei!
Minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!