Lehet e cserélhető zsilettpengét élezni,ha igen,hogyan?
Igenis LEHET, csak egy henger alakú üvegpohár vagy porcelánpohár kell hozzá!!!
Vizezd be a pohár oldalát (hogy jobban csússzon rajta a zsilett).Nyomd az ujjaddal a zsilettet a pohár falához és mozgasd jobbra -balra. Így a penge mindkét éle dörzsölődik a pohár oldalához, ami által élesedik.
Utána fordítsd meg a zsilettet és mozgasd az előzőek szerint. Nem kell félni, hogy az ujjad lecsúszik a zsilettről, mert a zsilett lyukaiban "megkapaszkodik" az ujjad. Persze, ezt nem lhet sokszor elvégezni!
Ha nem sikerülne, akkor a pohár belső oldala nem pontosan sima.
Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat.
Az 1-es számúnak üzenem,csináltam egy egyszerű,de ugyanakkor hasznosnak mondható befogót. Két lemez közé fogatom a pengét. Ennek a lemeznek van mindkét oldalán egy danamit henger. Ez a henger a pengét 45fokban tartja,miközben húzom,vagy guritom egy 2500-as számozású csiszolópapiron. Ez a csiszolópapir üveglapon a négy sarkánál ragasztószalaggal megfogatva. Érdekes a végtermék,vagyis kétszer mindkét oldalt meghúzom a papiron,és a penge éles lessz. A problémám,hogy túlzottan éles. Igaz , 4-5 napos szörzeten próbáltam,de a penge ellenállás érzet nélkül vág,szószerint féltem,hogy a bőröm felületét is viszi. Ez utóbbi nem jött össze,de mégis hibát érzek.
A 4-es tag irása igaz lehet,mert én is olvastam hasonló trükköt.
Azért tűnik hihetetlennek,mert az üveg felülete hogy tud csiszolni?
Vagy itt nem csiszolás a lényeg,hanem a penge élének egyengetése? Itt arra gondoltam,hogy a gyári él a használattól valójában megvan,csak elhajlik. Kb úgy,mint egy túlvékonyitott kés éle,amikor csonthoz ér.
A 3-as társunknak is köszönöm a válaszát. Én is rátaláltam egy 40éves élező készülékre. Bakony művek gyártotta. Ez a készülék fenőkövet tartalmaz. Ráadásul a penge félsrégen csúszott a fenőkövön. Én a létező legfinomab papirral próbáltam. Mégsem jó,vagy tán túl jól sikerült.Mindenesetre nem dobtam még ki a próba élezéseket,kipróbálom két napos szörzeten.
Én is találtam bőrszij,meg eredeti farmeranyagon való élezést is,de ezek mind hogy éleznek ?
Sőt.................nem őrültem meg (remélem) ,de állitólag a piramisok belsejében is a zsilett magától élesedik. Na ez betette a kaput....... !!! Ezért tettem fel itt a kérdésem.
Már arra is gondoltam,hogy beszerzek egy mikroszkópot.
1-es társunknak igaza van,a zsilett eldobható,és nem drága.
De bántotta a fantáziám,és kifogott rajtam,vagyis,élesnek érezhető,de mégsem vág,élesnek látszik,mégsem az.
Gondoltam a mikroszkóp segitene látni.................
De való igaz...............nagy befektetés !!!!
Amikor a most 50+ éves gyerekeim kisiskolások voltak, vettünk nekik ún. gyerekmikroszkópot. Növényi és állati sejteket vígan lehetett vele vizsgálni. Nem is volt drága. Nem tudom, kapható-e a mai időkben.
Igen, jól sejted: az üvegpohár sík fala kiegyengeti az esetleges elhajlásokat, meg a súrlódás az üvegfalhoz is koptathat valamit a tompaságából. Megjegyzem, hogy nem 10-12 mozgatás kell, hanem többször tíz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!