Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Veszprém miért számít élhetőbb...

Veszprém miért számít élhetőbb városnak mint Szombathely?

Figyelt kérdés

Mindenhol olvasom hogy Veszprém az ország egyik legélhetőbb városa

Szerintem Szombathely élhetőbb, nagyobb,több a szórakozási lehetőség,több nagycég is van amik jól is fizetnek és szerintem a látnivaló is több

Szóval Veszprém miért számít élhetőbbnek?

2021. ápr. 20. 22:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A különbség az lehet, hogy Veszprémben a nem is nemzetiség eléggé uralja a terepet. És ennek is több oka van, de bonyolult.

Tény, hogy a veszprémi nagytemplom az egyik legrégebbi magyar templom.

Az is, hogy '56 után a veszprémi párttitkár volt az egyetlen, aki egy elítéltre életfogytra súlyosbítást kért, és kapott.

Az is, hogy a Polinszky és a Pozsgai a vegyipari egyetemet nagyon favorizálta, és ez meg is látszik.

És az is, hogy az ország ma "legjobb" gimnáziuma is itt vette meg elég vitatott körülmények között egy régebbi iskolának a múltját az országos piaristáktól, éppen a "rendszerváltás" előtt. Amikor a veszprémi piaristáknál végzett Lékai volt Mo bíborosa. Aki "mellesleg" a Mindszenty személyi titkára volt az államosítások idején. Módfelett kalandos történet.

Miután Fehérvárra kimondták, hogy "túl sok a kereszt meg a fehérember", a Balaton- Veszprém nemzetközi projekt "kapta meg" az Európa kulturális fővárosa 2023 címet.

Veszprém múltja jobban illik a mai európai elvárásokhoz, mint a fehérvári vagy az egri. Ami nem éppen hízelgő, de sokatmondó.

2021. ápr. 22. 20:37
 12/14 A kérdező kommentje:

#11 Erről nem tudtam

Köszönöm az infót

2021. ápr. 26. 08:37
 13/14 anonim válasza:
64%
Nem tudom, hogy Szombathely miért élhetőbb szerinted. Hatalmas az autóforgalom, sok agresszív tuskó sofőrrel. Az utcán szürke, mogorva, vagy nagyképű emberek jönnek szembe, elöregedett a lakosság, fiatalokat alig látni. Sok az ilyen nemtörődöm kisigényű ember. Mindezek elveszik az ember életkedvét.
2021. máj. 19. 16:40
 14/14 A kérdező kommentje:

#13 Az autóforgalomra Veszprém se panaszkodhat

Nem egyszer kerültem dugóba a Budapesti úton és a 8-ason (habár azt betudom annak hogy felújítják)

A meggondolatlan vároatrvezők nyugodtan építhettek volna a pesti úton egy jobbra kanyarodó sávot hogy jobban eloszlassák a forgalmat.

De úgy fest a Burger King fontosabb volt...

2021. dec. 12. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!