Gondolkodik még más is rajtam kívül így?
Megvetem és undorodok a világtól, az emberektől (van kivétel, vannak még becsületes emberek).
Nem tetszik,hogy az emberek mindenre képesek, hogy megszerezzék az anyagi javakat, státuszszimbólumokat. Azt hiszik ez a boldogság, ha a másik embernél menőbbek vagyunk, mert nagyobb a státuszunk, vagyonunk. Szerintem a boldogság az, ha szeretnek minket, és mi is szerethetünk.
Mindenkit a külseje, státusza alapján ítél meg a társadalom. Hiteleket vesznek fel az emberek, hogy megfeleljenek a világnak, megszerezzenek dolgokat, aztán gürcölnek, hogy törlesszenek.
Ezzel a bankok, multik, milliárdos cégtulajdonosok járnak jól. Közben elszalad az ember élete. Hajtják a vagyont, és boldogtalanok.
Elhitetik az emberekkel, hogy a boldogság kulcsa az, ha megveszed a legújabb dolgokat. Irigykedhet rád a másik. Ebből folyik be a pénzük.
Az emberek képesek a pénzért lopni, csalni, hazudni, másokon átgázolni. A világ szemében nem számít, hogy mik az erényeid. Az erény az, hogy mit birtokolsz.
A fogyasztói társadalom agymosásának tartom az egészet. A tárgyak csak tárgyak.
Nagyon rossz irányba halad a világ.
Csak a felszín számít és a pénz.
Engem nem tesz boldoggá a legújabb trendnek megfelelő telefon, vagy autó stb. Egy ölelésre, szeretetre, egy jó szóra vágyok. Nem érdekel a márkajelzés a ruhán. Az érdekel aki benne van.
Van olyan ember, aki szintén így gondolja?
Bárhol elmondom ezt a véleményemet, támadást kapok. Én vagyok a hülye, ha azt mondom, hogy a fogyasztói társadalom agymosottja a legtöbb ember.
Van, aki ugyanúgy látja a társadalmunkat, mint én?
Ez teljes mértékben, így van. Az ember ott válik szabaddá, ahol rájön erre. Attól még vágyhat szép tárgyakra, de maga miatt és nem túlzott áldozatok árán. A kedvencem, amikor az ilyen emberek kivetítik az értékrendjük a gyerekükre is, akiknek legnagyobb vágya a közösen eltöltött idő lenne, helyette minden szart megvesznek neki, mert azt hiszik ezzel kárpótolják vagy fejezik ki a szeretetüket felé.
Ezt a jelenséget szociológusok már régen leírták ez a konzumizmus. Pejoratívan konzumidióta az általad leírt személy. Olvass utána!
Erről most olvastam először. Bárhol elmondtam a hasonló véleményemet, azzal támadtad, hogy biztos szegény vagyok, és nem engedhetek meg magamnak drága dolgokot, a keserűség beszél belőlem.
Én nem fogok kiadni egy státuszszimbólumnak számító apple iphone-ért 300.000-400.000-ret. Attól nem leszek se többm se kevesebb, se jobb, se rosszabb ember, hogy milyen márkájú a telefonom. Az ezzel menőző "konzumidióták" meg hitelre veszik meg. Amint kijön az újabb verzió, akkor meg azt kell megszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!