Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy motiváljam magam a...

Hogy motiváljam magam a tanulásra a covid idején?

Figyelt kérdés

(Lehet, hogy lett volna jobb kategória is, de ezzel nem tévedhetek)

Sziasztok.

Én érettségi előtt állok és online oktatásban tanulok. Teljesen elszoktam a tanulástól és egyáltalán nem tudok koncentrálni. Tudnátok valami jó tanácsot mondani erre? Az utóbbi időben nem sok inger ért kicsit úgy érzem magam mintha homályban lennék és nem lennék része a világnak, ezért a nap nagy százalékában nem is érdekel a tanulás. Csak estére szoktam kicsit magamhoz térni és mindig megfogadom, hogy "másnap új életet kezdek" és tanulni fogok.

Már nagyon zavar, hogy még mindig nem mehettünk vissza a suliba. Tudom, hogy össze kell szednem magam, de nagyon tompa vagyok mostanában minden téren. Valamint annyira pánikolok attól, hogy rossz eredményeket érek el, mert nem érzem magam képesnek az érettségire, önértékelési problémák miatt. Ez is nagyon megnehezíti a felkészülést. Nem tudom mivel rázhatnám fel magam. Hogy tehetném félre az önértékelési problémákból adódó félelmeket és halogatást/(menekülést)? Tudtok valami jó tippet? Van más is aki hasonlóan érzi magát a mostani körülmények között?

2021. febr. 23. 15:20
A kérdező szavazást indított:
A covid miatt nehezemre esik tanulni.
A covid nem befolyásolja az iskolai teljesítőképességeimet.
14 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Mi az osszefugges a covid es tanulas kozott? ... es meg is lapos a Fold? :))) Kopernikusz
2021. febr. 23. 15:41
 2/5 A kérdező kommentje:
A kérdés komoly...
2021. febr. 23. 17:09
 3/5 anonim válasza:
Én többet tanulok így, hogy online van (de csak azért tudok többet tanulni, mert ha bekéne járni a suliba sok időmet elpazarolnám más dolgokra, így meg kb semmi dolgom nincs a sulin kívül). Bár őszintén matekra inkább bejárnék minthogy itthon szenvedjek vele.
2021. febr. 23. 17:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Alapvetően azt hittem velem is ez lesz. Ezek szerint lehet, hogy csak nekem nagyon kevés az önuralmam. De amúgy mi jelentősen kevesebb feladatot is kapunk és csak néhány online óra van megtartva.
2021. febr. 23. 17:59
 5/5 anonim válasza:
Online oktatás alatt érettségiztem. Gimibe szartam a tanulásba de ami azt illeti volt sok más bajom. A BME-n már tanulok rendesen online alatt is. :D Az ok egyszerű: nem akarok megbukni.
2021. febr. 25. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!