Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Akik kint élnek New Yorkban,...

R.rebi.19191 kérdése:

Akik kint élnek New Yorkban, mennyire nehéz kijutni? Vagy hogyan jutottatok ki?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok és már kb 1 éve foglalkoztat ez a téma de nem nagyon jutottam eddig sok dologra. Van egy ismerősöm aki mesélt nekem New Yorkról (Canadában él és párszor volt New Yorkban) és tőle is már sok mindent tudok, de ő nem tudott abban segíteni, hogy kijussak. Mivel ő úgy jutott ki, hogy a testvére már alapból Canadában élt és ez által ő is kijutott hozzá, aztán pedig egy kisebb városba költözött Amerikán belül. Most 3 gyereke van szóval ha én oda mennék hozzá, nem igen hiszem, hogy jó lenne neki. Szóval akik New Yorkban élnek, ti hogyan tudtatok kiköltözni? Jelenleg még nagyon tudatlan vagyok és ezért is akarok minél több dologról tudni. (elnézést a helyesírási hibákért)

2021. febr. 12. 05:21
 1/10 anonim ***** válasza:
2%
Elutazol valahova delamerikaba, csatlakozol egy migrancskaravanhoz, felsetalsz az USAba ... Biden most allampolgarsagot osztogat.
2021. febr. 12. 06:13
 2/10 anonim ***** válasza:
31%
Kanada nem az USA! Onnan sem mehetsz csak úgy New Yorkba! Nem csak kijutni nehéz, de meg élni em tudnál.
2021. febr. 12. 07:29
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Először is beszélj olyan jól angolul mint magyarul. Aztán mint munkavállaló már szerintem ki lehet menni. Amerikában ki lehet menni sok magyar van kint, ha már oda be engedtek mindegy melyik városba akarsz.
2021. febr. 12. 07:34
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy miért ne tudna megélni? Kapna munkát meg tisztességes fizetést. Az nem Magyarország.
2021. febr. 12. 07:42
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Toronto (és Kanada) szerintem kellemesebb hely New York City-nél (és az USA-nál), és ott is aránylag sok magyar, magyar származású él.
2021. febr. 12. 08:06
 6/10 anonim ***** válasza:
2021. febr. 12. 08:07
 7/10 anonim ***** válasza:
23%

"Aztán mint munkavállaló már szerintem ki lehet menni."

Tévedés. Az USÁ-ba elég nehéz legálisan bejutni. Zöld kártya, stb, nem jár alanyi jogon a letelepedési lehetőség.

"Amúgy miért ne tudna megélni? Kapna munkát meg tisztességes fizetést."

Milyen munkát kapna kérdéses angol nyelvtudással és nulla szakmával, egy, az USÁ-ban el nem ismert érettségivel, nulla helyi ismerettel? Takarítana? Mosogatna egy kínai büfében? Milyen munkalehetőséget látsz számára? És azt tudtad, hogy ott nincs ám ingyenes eü ellátás, ha akar az ember egy biztosítást, hogy ne menjen rá a gatyája egy kéztörésre, akkor a "tisztességes" fizetése egy jó részét a biztosítónak utalja...

Ezek a tini ábrándozások az Amerikai álomról olyan nevetségesek. A kérdező is szinte biztos arról álmodik, hogy majd belé szeret a gazdag amerikai tinisztár és boldogan élnek míg meg nem halnak. Pedig sokkal nagyobb esélye van annak, hogy rövid időn belül egy lepukkant illegális bordélyházban találja magát, amint minden nap csak a betevő kokóért teszi szét a lábát mosdatlan és izzadt mexikói kamionsofőröknek.

2021. febr. 12. 09:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha komolyan gondolod: [link]
2021. febr. 12. 10:03
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Engem nem is az foglalkoztatna, hogyan tudnék kijutni New Yorkba, hanem ha kint vagyok, hogyan tudnék hazakerülni??? Ettől jobban félnék, hogy végül örökre kint kell maradjak egy idegen országban.
2021. febr. 13. 11:04
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 Miert kellene orokre kint maradnod??
2021. febr. 13. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!