Elektromos gitáron hogy kell pengetni a következőt (igyekszem érthetően írni):
Pl a A és G húron kell lefogni és megpengetni a hangot, de a többin nem játszunk. Magamból kiindulva lehetetlennek tartom, hogy gyors tempó mellett kihagyjak 1 húrt.
Banoltak youtuberól? Gyakorlatilag tömegek rágják szájba.
2021. febr. 1. 03:20
2/9 Mojjo válasza:
Ha pengetőzöl, akkor hybrid picking a keresőszó, amit youtube-ba beüthetsz :)
2021. febr. 1. 04:10
3/9 anonim válasza:
Nem fogod tudni megoldani egy videó megnézéssel, de legalább jön valami-reméljük használható-instrukció. Idő kell hozzá, míg felenged a kezedben a kezdeti görcs és akkor már tudattalanul is tompítani fogod mindkét kézzel a megszólaltani nem kívánt hangokat. Türelem és sok játék. Ez a titok. Jó muzsikálást!
2021. febr. 1. 08:42
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mojjo! Elsőnek pedig annyit tudok mondani, hogy fogalmam nem volt, hogy keressek rá.
Harmadiknak is köszönöm!
2021. febr. 1. 13:34
5/9 A kérdező kommentje:
Biztos ugyan arra gondolunk? Lehet én fogalmaztam meg rosszul.
Pl az alábbi videóban: [link] ahogy a csávó csinálja. A köztes húrt közben a gitár nyelén tompítja, vagy hogy kell ezt elképzelni?
2021. febr. 1. 13:44
6/9 Mojjo válasza:
@5: Ja, hogy te sikára gondoltál. Ha mondjuk (csak egy példa, amit általánosíthatsz más helyzetekre) a mutatóujjaddal fogod az A húrt és azt akarod, hogy a D húr ne szólaljon meg, de sikálva pengetsz, akkor kicsit fektesd el a mutatóujjad, hogy hozzáérjen a D húrhoz, épp csak annyira, hogy azt elnémítsa.
2021. febr. 1. 15:53
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm Mojjo! Gondoltam erre, csak az bizonytalanított el, hogy azt hittem, ez ilyen némított/tompított hangnak beleszámít, nem tudom mi a neve. (Amit tabulatúrán x-szel jelölünk)
2021. febr. 1. 16:41
8/9 Mojjo válasza:
@7: Az más, azt a fajta tompítást nem a húrokat lefogó kezeddel, hanem a pengető kezeddel csinálod.
A pengető kezed tenyere élét kell a húrokra helyezni hozzá, méghozzá a hídnál, nagyon finoman, olyannyira, hogy adjanak hangot, csak tompábbat.
2021. febr. 1. 16:55
9/9 A kérdező kommentje:
Wow, sok hasznosat tanulhattam tőled itt rövid idő alatt, örök hálám! Minden jót!☺️
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!