Miért van az, hogy ha valamelyik okmány lejár, akkor valamikor visszakapja az illető, valahol meg nem kapod vissza?
Családtagom visszakapta a személyi igazolványát átlukasztva amikor újat csinált,
én a régi jogosítványom nem tarthattam meg az újításnál.
Útlevelek is megmaradnak.
Ha azt mondtam volna hogy már nem találom, úgy eltehettem volna emlékbe?
A te jogsid plasztik.
A papír alapú iratokat lyukasztással érvénytelenné lehet tenni.
A plasztikra a megsemmisítés vár.
Nem.
A plasztikot is lyukasztják
Nem tudom, hogyan kaphatta vissza a lejárt személyazonosító igazolványt, aki visszakapta.
Hatályos jogszabályok szerint, az általa érvénytelenített személyazonosító igazolványt - kártya formájú esetén lyukasztással, könyv formájú esetén az adatoldalakon elhelyezett érvénytelenségre utaló bélyegzőlenyomattal – az anyakönyvvezető adhatja vissza elhalt személy esetén, a hozzátartozó kérelmére.
Más esetekben a járási hivatal és a kijelölt kormányhivatal a leadott, vagy átvétel hiányában érvénytelen állandó személyazonosító igazolványt a leadástól, vagy az átvétel hiányában történő érvénytelenítéstől számított 30 napon belül megsemmisítés céljából megküldi a nyilvántartást kezelő szervnek. A járási hivatal és a kijelölt kormányhivatal a leadott ideiglenes személyazonosító igazolványt a leadástól számított 30 napon belül megsemmisíti, és gondoskodik e ténynek a személyazonosító igazolvány nyilvántartásban való feltüntetéséről.
Így rendelkezik
• a 2010. évi I. törvény az anyakönyvi eljárásról 62. § (3), valamint
• a 414/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet a személyazonosító igazolvány kiadása és az egységes arcképmás- és aláírás-felvételezés szabályairól 39. § (5).
Hát neki megvan a régi átjukasztott plasztik. Egy lukasztógéppel érvénytelenítve és megtarthatta amikor lejárt és új lett.
Lehet hogy akkor még visszaadták a plasztikot amikor készítette.
Más dolog->Ha én azt mondom elhagytam, akkor ez esetben ha megtartom, milyen következményei lennének? Ha már máshogy nem tarthatnám meg?
Ja a diákigazolványok is megmaradnak még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!