Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tenyleg ennyi lenne ez a...

Tenyleg ennyi lenne ez a vilag/az elet? ez lenne az "elet rendje"?

Figyelt kérdés

most ejszaka nem birtam elaludni ezert mindenfele orult dolgokrol filozofaltam es igy szuletett meg ez a kerdes.

tehat akaratunk nelkul beleszuletunk egy vilagba, ahol tulajdonkeppen az eletunk elso 5-6 eveben tljesen szabadok vagyunk. de tenyleg, ha jobban belegondolunk ez eletunk legszabadabb es talan a legboldogabb resze.meg az utolso 10ev

aztan bekerulunk az iskolaba. altalaban az also tagozat tok jo. a felso tagozat mar teljesen mas. es talan rosszabb. a gyerekek mar nem jatszanak olyan boldogan, kezdenek tisztaba lenni az elet dolgaival es TELJESEN mas az egsz legkor...

aztan befejezed az altalanost es mar nem vagy kisgyerek. innentol kezdve mar egyaltalan nem vagy gyerek, inkabb talan a felnottekre hasonlitasz. na itt viszon ponthogy az elso evek a nehezebbek(akar rosszabbak) aztan mar hogy megismertetek jolegymast mar egy kicsit jobb.

es ha a gimit/kozepsulit is kijartad, akkor mar 90%osan belecsoppentel a felnottek szurke vilagaba.

fiatalsag az eleted legjobb idoszaka

aztan innentol mar igazabol te alakitod.de ugy teljesen. jo, lehet azt mondani hgogy itt mar "szabad vagy" de szerintem pont ellenkezoleg, gyerekkorodban sokkal tobb mindentg lehetett mert meg "gyerek vagy" de felnottkent a tarsaalmi elvarasok miatt az elet kb. onmagad elnyomasarol szol. na mindegy ebbe ne menjunk most bele

35-55 evkozott van talan eleted leguncsibb idoszaka egy mokuskerek az egesz... robot robot robot. mert el kell tartani a csaladot (ja a csalad is ilyen tarsadalmi f*szomsag)

eljott a nyugdij ideje

eleted legboldogabb idoszaka 70 eves korod korul van

semmit nem csinalsz

majd az egesznek vege.

osszegezzuk:megszuletsz,szaporodsz, meghalsz. az utodaid is ugyanez, es igy tovabb.

az elet ertelme egyebkent szerintem az hogy elvezd. gyujtsd az elmenyeket es tedd, alakitsd olyanna, hogy boldog legy benne. es csinalj azt amit szeretnel, ilyen hulyesegeknek pedig nem kell megfelelni. de azert egy bizonyos hataron belul

koszonok minden valaszt, irjatok le ti mit gondoltok a temarol

2021. jan. 24. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Blaise Pascal nevű felhasználó válasza: Gondolatok

[link]

346.A gondolkodás teszi az ember nagyságát.

347.Nádszál az ember, semmi több, a természet leggyengébbike; de gondolkodó nádszál. Nem kell az egész világmindenségnek összefognia ellene, hogy összezúzza: egy kis pára, egyetlen csepp víz elegendő hozzá, hogy megölje. De még ha eltaposná a mindenség, akkor is nemesebb lenne, mint a gyilkosa, mert ő tudja, hogy meghal; a mindenség azonban nem is sejti, hogy mennyivel erősebb nála.

Tehát minden méltóságunk a gondolkodásban rejlik. Belőle kell nagyságunk tudatát merítenünk, nem a térből és az időből, amelyeket nem tudhatunk betölteni. Igyekezzünk hát helyesen gondolkozni: ez az erkölcs alapelve.

348.

Gondolkodó nádszál. – Nem a térben kell keresnem méltóságomat, hanem

gondolkodásom szabályozásában. Nem lesz többem, ha földjeim lesznek: a térrel a mindenség úgy ölel magába, úgy elnyel, mint egy pontot; a gondolkodással azonban én fogom fel őt.

349.

A lélek anyagtalan természete – A filozófusok legyőzték szenvedélyeiket, miféle anyag tudta ezt megtenni?

397.

Az ember nagysága azért igazán nagy, mert az ember ismeri nyomorúságos voltát. A fa nem tudja magáról, hogy nyomorult.

Tehát nyomorú sors nyomorultnak tudni magunkat, de nagyság jele, ha felismerjük nyomorúságunkat.

2021. jan. 24. 13:50
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Mi az elet ertelme, ez a kerdes?

Az amit adsz neki.

2021. jan. 24. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nem vagyunk olyan szabadok öt évesen. Ezt nem szabad, azt nem szabad, ideje lefeküdni, most ide megyünk, oda megyünk, nem dönthetsz semmiben, és egy sor dolgot nem tudsz megcsinálni, mert nem vagy rá képes.

A felnőttek szürke világa tele van lehetőségekkel. Egyáltalán nem kell robotolnod. Ez a felismerés vezetett engem odáig (meg sokat tettem érte), hogy most sokkal szabadabb életem van.

2021. jan. 24. 14:37
 4/6 A kérdező kommentje:

@2. abszolut!! ez a beszed!ugyanezt gondolom en is. az az elet ertelme, hogy elvezzuk.

@3. igazad van, erre nem gondoltam. a kisg

yerek eleteben kevesebb a rossz, de kevesebb a jo dolog is. a felnott eleteben pedig mindkettobol tobb van. tehat tartalmasabb

@1. koszonom. jokat mond a csavo

2021. jan. 24. 15:04
 5/6 anonim ***** válasza:
84%
jókat mond a csávó, igen olvasd a csávót. Pascal matematikus volt, de sokszor nem tudott elaludni ő sem, és elfilozofálgatott.
2021. jan. 24. 18:07
 6/6 uyscuti ***** válasza:
68%

Szia,

Gyorsan lepörgetted a ,,nagybetűs élet" filmjét a bevezetődben , legalábbis a főbb állomásait. Viszont egy dolgot fontosnak tartok megemlíteni: ha minden ,,filmkockáért" nem is Te vagy a felelős , ami életed filmjében történik , jórészt azért rajtad múlik , hogy unalmas lesz-e vagy sem , hogy milyennek éled meg miközben történik. Sajnos van , hogy egy-egy részében drámai , szomorú dolgok történnek , de az , hogy kikkel veszed magad körül , az , hogy miért éled az életed és az , hogy milyen ember vagy , végső soron meg fogja határozni , hogy MENNYIT ér az a soha meg nem ismételhetö forgatókönyv , ami a Te főszerepléseddel történik remélhetőleg még hosszú-hosszú éveken keresztül.

Üdv. uyscuti

2021. jan. 24. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!