Titeket bántanak / bántottak az iskolás éveitekben?
Engem nagyon sokszor. Főleg általános iskolában , minden egyes nap. Féltem bemenni az iskolába . Megaláztak nagyon sokszor. Volt, hogy papírt dugtak a számba, és nevettek rajtam. A fiúk rugdostak, direkt olyan dolgokat tettek velem, hogy mindenki nevessen rajtam. Rágót tettek a székemre, kihúzták alólam a széket .. Satöbbi satöbbi .. Azért írtam ki ezt a kérdést, hogy valaki, aki hasonló szituációban volt/van, írja ki magából az érzéseket , gondolatokat és segítsünk egymáson. Mert én már 19 vagyok, ennek mind 5 éve, de azóta is félek emberek közt lenni. Meghatározta a jövőmet.
19/L
Na ez egy csúnya kérdés volt utolsó !!!:) remelem tudod!
Vannak szüleim, viszont mindennap nem jöhettek be az iskolába !:)
Gratulálok neked !!:)
Az általános iskolában éveken át maceráltak, csúfoltak a fiú osztálytársaim, mert kilógtam a sorból: nem fociztam, nem beszéltem csúnyán, nem fogdostam a lányokat, jól tanultam. A gimiben a fiúk IQ-ja már magasabb volt, ott már nem voltak ilyen gondjaim, de a régi trauma évekig megmaradt.
Az általános iskolai osztálytalálkozóra eredetileg nem akartam elmenni, mert nem akartam látni azokat a bizonyos embereket, de végül nagy vívódás után mégis elmentem, habár több, mint fél órát késtem.
Az engem bántó osztálytársak közül furcsamód egy sem jött el, csak a többiek meséltek róluk: mindegyiknek félresiklott az élete, munkanélküliek voltak, magánéleti problémákkal küzdöttek. Én ellenben több egyetemen is diplomát szereztem, már akkor vezető beosztásban dolgoztam, s dolgozom ma is, van feleségem, három gyönyörű gyerekem, stb.
Azóta megbocsátottam nekik, és ha nagy ritkán összefutok egyikkel-másikkal az utcán, akkor régi ismerősként beszélek velük úgy, hogy nem emlegetem a régi sérelmeket. Idővel ők is felnőttek, megkomolyodtak. Lezártam az ügyet.
Te is tedd túl magad a dolgon, nézz a jövőbe. Nem lehetsz mindenkivel egyformán jóban. Találd meg azt azt a pár embert, aki téged lelki értelemben támogat, segít, hogy elérd a célod. Értékes vagy, fedezd fel az értékeidet, tanulj, dolgozz, fejlődj, és az értékeidet fordítsd a szűkebb-tágabb környezeted, közösséged javára.
43/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!