Titeket bántanak / bántottak az iskolás éveitekben?
Engem nagyon sokszor. Főleg általános iskolában , minden egyes nap. Féltem bemenni az iskolába . Megaláztak nagyon sokszor. Volt, hogy papírt dugtak a számba, és nevettek rajtam. A fiúk rugdostak, direkt olyan dolgokat tettek velem, hogy mindenki nevessen rajtam. Rágót tettek a székemre, kihúzták alólam a széket .. Satöbbi satöbbi .. Azért írtam ki ezt a kérdést, hogy valaki, aki hasonló szituációban volt/van, írja ki magából az érzéseket , gondolatokat és segítsünk egymáson. Mert én már 19 vagyok, ennek mind 5 éve, de azóta is félek emberek közt lenni. Meghatározta a jövőmet.
19/L
Ez így van. Csak sajnos az emlékeket nem lehet kitörölni ! Viszont enyhíteni igen.
Én edzek mindennap, az ad egy kis önbizalmat, és olyankor csak arra gondolok , hogy sokkal jobb vagyok/leszek náluk, és sokkal szebb is vagyok. Változtam azóta kívül - belül , ma már nem hagynám magam. Viszont vissza húzódó vagyok és zárkózott .
Engem az esetek többségében kiközösítettek, de vannak egyéb rossz emlékeim is.
Szívbetegséggel születtem, és ebből hátrányok is volt.
Először a tesi. Hiába nem voltam felmentve, a szívbetegség miatt nem bírtam úgy mozogni.
Ebből jött, hogy:
"A hülye nem tud focizni, nem állhat be."
"Takarodj innen, csak zavarod a játékot!"
És még sok más ennél rosszabb is elhangzott.
Tesin kívül olyan is volt, hogy osztották az osztályban a cukrot, mindenki kapott, csak én nem. Nem is kértem, de az osztálytársam odaállt, hogy szívbetegek nem kaphatnak, és elment.
Ugye ezek miatt én is elkezdtem távolodni a többiektől, az általános suliban nem is voltak igazán jó barátaim. Szerettem inkább egyedül lenni, nagyon csendes gyerek voltam.
Aztán egy erős középiskolába kerültem, ahol nagyon jófej osztálytársam lettek. Csak az volt a gond, hogy én inkább csendes, visszahúzódó voltam, és nem igazán lettek jó barátaim. Azóta rengeteget változtam, többet beszélgetek, de még mindig nem vagyok az a beszédes, barátkozós típus.
Sajnállak kérdező, nálunk is volt ilyen lány, akit állandóan "szivattak", és persze engem is, mert sokszor kiálltam mellette, s mint utólag kiderült, még otthon is bántalmazták őt. De velem nem történt ilyen.
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!