Felismeri innen valaki ezt az animét? Minimum 4-5 évvel ezelőtti.
2 fiatal (fiú és lány vagy 2 lány) a suli után mennek a könyvtárba, ahol találnak egy különleges könyvet, amit olvasva átkerülnek egy másik mágikus középkori világba. Az egyiket tudom biztosan, hogy ő a császárhoz közel érkezik meg és őt mindjárt tárt karokkal várják, mert ő a megmentő. Míg a másik kicsit máshogy kerül oda (talán meg is támadják, de nem biztos) és ő az ellenséges területnek lesz ugyanígy a "hőse".
Feladatuk megkeresni valamit és tenni vele valamit, ezt nem tudom. Kíséri őket néhány különleges képességű személy valami jelet viselnek vagy mi, amiről kiderül, hogy ők azok.
A császár is ilyen személy, aki vagy férfinak álcázza magát nőként vagy fordítva.
...itt üresjárat...
...a végén valahogy vissza is kerül az egyik főszereplő a való világba, míg a másik ott ragadt a középkorban (vagy hol). Aki visszakerült az olvassa tovább a másik történetét.
Ezután megint kavarodás van nálam, de a gonosz, amint megtudja, hogy ők más világból jönnek elhatározza, hogy megszerzi azt a világot magának, így ott folytatódik a harc.
Ez a Fushigi Yuugi, és nem éppen új anime.
1995-ös anime. Nagyon tudom ajánlani, mert zseniális. Az OVA-k már kevésbé jók, főleg a harmadik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!