Manapság miért nem hallgatnak annyian klasszikus zenét?
Figyelt kérdés
pl:beethoven,bach,chopin,stb. és ne azzal gyertek,hogy a fiatalok nem szeretik az ilyet,mert én is fiatal vagyok és néha azért hallgatok ilyet(habár a heavy metált szeretem).2010. aug. 11. 14:30
11/15 A kérdező kommentje:
22:39-mi az,hülye vagy?(a választ tudom)
2010. aug. 14. 17:10
12/15 A kérdező kommentje:
jé de régen írtam ezt a kérdést!valszin már soha nemjön rá válasz!
2010. szept. 9. 15:40
13/15 anonim válasza:
De igen jön még rá válasz XDDDDD -- Tudod a klasszikus zenéhez, durván mondva kell egy kis IQ... Tehát, csak nagyon művelt emberek képesek megérteni, pl egy Haydn D-Dúros szonátát, amit most is játszok xD , és tapasztalatból mondom, mert sok a mai gyerek, aki inkább a rock, szinte, minden 2. gyerek, nem mintha baj lenne, csak már olyan, "kihalt" forma, hogy magyarul, Ciki ha hallgatod, de szerintem aki igazán művelt, az mindig is ezt a műfajt fogja hallgatni, és meg lesz az a kis réteg is amelyik érteni fogja! ( legalábbis remélem)
14/15 anonim válasza:
Azért, mert a fiatalok többsége beszűkült és birka, továbbá az esetek többségében fantáziátlan és 0 a motivációja arra, hogy valahogy az énkeresés tényleges útjára lépjen, ezáltal mondjuk kipróbáljon mélyebb értelmet képviselő dolgokat is. Ehhez nem IQ, de EQ kell(hogy élvezd), amit lehet, h egész életedben nem fejlesztesz ki. Az IQ-val legfeljebb a felépítés mint fizikai szabályszerűségek vegyítése, zsenialitását fogod megérteni.
15/15 Trevor. válasza:
Van a komolyzene és a könnyűzene között egy hatalmas különbség: a klasszikus zenét nem lehet megunni. Már nagyon sok éve zongorázok és hogy egy ismertebb művet hozzak föl példának; amikor Beethoven-től a Für Elise-t tanultam, legalább százszor eljátszottam, de egy pillanatig se untam rá. Alapvetően rock és metál, amit hallgatni szoktam, de nincs olyan szám, amit ha sokszor hallgatok egymás után, ne unnék rá.
Sok oka lehet annak, hogy manapság miért nem hallgatnak annyian klasszikus zenét: szülő sem hallgat, így a gyerek sem fog, nem ez megy a rádióban (és itt nem a Bartók rádióra gondolok), nem menő stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!