Ha könyvet írok egy valós tragédiáról, de szerintem nem úgy történtek az események, ahogy ma legtöbben állítják, az vonhat maga után jogi következményeket?
Figyelt kérdés
Pl. ha szerintem másként történt a csernobili eset, vagy azt gondolom, hogy nem járt ember a Holdon, vagy azt, hogy a pearl-harbori támadásban a hajók többségét belülről robbantották fel, és nem a japánok végeztek velük stb, akkor ha ez megjelenik magyarul, számítanom kell túlélők, családtagok, műemléki társaságok vagy szervezetek peres fenyegetéseire? Vagy mindenki azt ír le, amit akar?2020. nov. 16. 01:46
1/6 anonim válasza:
Ebben a könyvben a szerző leírja, hogy szerinte ki volt a gyilkos.
Az illető beperelte és megnyerte.
2/6 anonim válasza:
Ha történelmi tényeket akarsz megváltoztatni, akkor a műfajt meg kell határoznod: történelmi fikció.
Amúgy nincs értelme, mert a tények makacs dolgok az összes felsorolt eseménnyel kapcsolatban.
3/6 anonim válasza:
Nem vagyok jogász, de szerintem kb bármit le lehet írni. Ha nem az aktuálisan elfogadott tényeket írod le, akkor az fikciónak, sci-finek, fantasy- nak, konteonak fog számítani. A " nem járunk a Holdon, de a Marson bázisok vannak, gyíkemberek irányítják a politikusokat" típusú írásokkal tele van a net. Nem hiszem, hogy bárkit zavar, ha te is írsz pár ilyet.
4/6 anonim válasza:
Viszont azért ne nagyon csinálj ilyet, mert kb akármelyiket is írod le megköveznek.
5/6 A kérdező kommentje:
Szóval ha en mondjuk leirom azt, hogy nem azert robbant fel a Challenger űrrepülő, ami a hivatalos verzió, be fog perelni a NASA? Vagy a kiadót is?
Vagy mittomén, mondjuk azt irom le, hogy a Kurszk atomtengeralattjaro mas ok miatt süllyedt el, es ezt megprobalom összefuggesekkel bizonyitani, akkor a tengereszek rokonai vagy az orosz allam engem fog beperelni? Vagy a kiadot is, aki mefjelentet?
2020. nov. 20. 22:13
6/6 A kérdező kommentje:
Es nem regenyre gindolok, amire ra lehet irni hogy fikcio, hanem dokumentumkonyvre.
2020. nov. 20. 22:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!