Mi a véleményetek a mai 16-17 évesekről így összességében?
Ne foglalkoz velük,minden ember más és más el kell fogadnunk egymást olyanak amilyenek mások.
Tényleg ne foglalkoz velük én még 24 évesen is meg kapok ezek a mai fiatalok😅
Én már csak nevetek rajta
Negatívumot nem írnám le igazán, mert minden idősebb korosztály szinte csak a negatívumot látja meg a náluk fiatalabbakban. Pedig én még csak 25 vagyok, de lenne mit rájuk mondanom, gusztustalan általánosításban, úgy, hogy igazából nem élem meg a dolgaikat. Buták, nem érétkelnek semmit, stb.
De ami pozitívum: elfogadnak mindent és mindenkit. Megélik az érzelmeket. Nem közösítenek ki, összetartanak. Illetve, sajnálom is őket. Kb 20 éve folyamatosan romló tendencia, hogy "légy a legjobb, mert amúgy megmaradsz egy lehangoló átlag".
Iszonyat a nyomás.
Idős ember vagyok 70+, de nem bántom a fiatalokat. Ha hibásak valamiben, akkor azt nekünk köszönhetik, mi neveltük olyanná, amilyenné váltak. Vagy éppen nem neveltük, csak nőttek mint a dudva és egymást "pallérozták" olyanra, amilyenek.
Amit érzek irányukba, az az egységes és végtelen szánalom.
Nem tudnának nekem annyit fizetni, hogy a helyükbe legyek, amilyen világ vár rájuk és mindezt egymással.
Nem szabad általánosítani, a hormonok miatt valóban feledékenyek és kicsit szétszórtak vagyunk, ( magamon veszem észre ;D ) de egyáltalán nem értem, ha valaki lehülyézi ezt a korosztályt!
Aki hülye, nem a kora miatt lesz hülye! Rendben van, hogy hajlamosobbak vagyunk ebben a korban mindenféle hülyeséget csinálni, de ez nem azt jelenti, hogy hülyék vagyunk! Padlón van mindenkinek az önbizalma ilyenkor, de pont ezért nem szabad a szülőknek rátenni mégegy lapáttal! Lehet, hogy most le fognak pontozni, hogy ezt egy 16 éves, hülye kisliba írta, aki lázad a szülei ellen, és nem akarja, hogy neveljék! De nem azt mondom, hogy eresszenek el a szüleim, és ne is érdekeljem őket vagy éppen kényeztessenek halálra! Csak azt, hogy bízhatnának kicsit jobban bennünk, mert NEM mindenki felelőtlen! Az emberek általában így állnak hozzá ehhez:
A felnőtt megkérdezi a gyereket, hány éves vagy? A gyerek mondja, hogy 16. A felnőtt elhúzza a száját és arrébbvonul.
És miért van ez? Mert egy átlag felnőtt ember megveti, és fölényesen bánik ezzel a "kiszámíthatatlan és veszélyes" korosztállyal. De én sem akarok általánosítani. Nyilván vannak olyan idősebb emberek ( #6 :) ) akik ezt tudják. Nagyon köszönjük nekik!
Szóval szerintem, aki "fél" ilyen szempontból a 16-17 éves korosztálytól, az gondoljon erre, és adjon esélyt, hogy megismerjen egy ilyen korú tinédzsert! Nem vagyunk fogyatékosak, csak kamaszok ;) !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!