Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kényszer gondolatokkal küzdők...

Kényszer gondolatokkal küzdők válaszát és segítségét szeretném kérni!Más is küzd hasonlóval?

Figyelt kérdés

Most már lassan 5 éve küzdök anorexiával, és körülbelül 4 éve gyötörnek kényszerek is. Ezek inkább gondolatokban nyilvánulnak meg nálam. A kényszereim legfőképp a szexualitással,(leszbikusság érzése annak ellenére, hogy jelenleg is tetszik egy fiú és egyébként a fiúknak szeretnék tetszeni, beteg szexuális gondolatok) és egy általam kitalált szóval élve "őszinteségi rohamokkal" kapcsolatosak. Őszinteségi roham alatt azt értem, hogy mindent kényszeresen be akarok vallani Anyukámnak. Olyan dolgokat amelyeket régen, még akár 4-5 éves koromig visszamenőleg, csináltam, gondoltam.

Most például egy olyan gondolat gyötör, hogy negatív dolgot gondoltam az Anyukámról és irtózatos lelkiismeret furdalásom van miatta, de mivel megbántani nem szeretném, ezért neki sem mondom.

Kérlek titeket, bántó válaszokat ne írjatok, mert így is nagyon nehéz most nekem.

Viszont az segítene, ha mások történetét is hallanám, illetve tanácsokat adnátok, hogy hogy tudnék tenni a gondolatok ellen.

Előre is köszönöm a válaszokat.

18/L

2020. nov. 2. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem minden embernek vannak egy bizonyos mértékben beteg vagy negatív gondolatai emiatt ne aggódj, túlzásba viszed.
2020. nov. 2. 20:41
 2/4 anonim ***** válasza:

A gondolat nem bűn. Azt a tudatalatti gerjeszti magából megállás nélkül, amiről az ember nem tehet. Minden embernek vannak furcsa gondolatai, amíg nem projektálja ki a világra, addig nincs gond.

Az anorexiára annyit mondhatok hogy egyél jobbnál jobb kajákat, desszerteket, mindig annyit amennyit a gyomrod bír. Úgy szép a nő ha van mit fogni rajta. Szóval egyél csak cicám.

Sétálj sokat a természetben, tudom, én is azt hittem hogy gagyi de aztán rájöttem hogy nagyon kitudja szellőztetni az ember lelkét.

De az a legtisztább ha megkeresel egy jó pszichoterapeutát. Azok képesek olyanokat mondani hogy teljesen más megvilágításba kerülnek a dolgok. Ez lehet a legnagyobb segítség. Kitartás és jobbulast kívánok.

2020. nov. 9. 06:05
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Mindenképp kipróbálom a természetben való sétát☺

Orvost is szeretnék keresni, de jelenleg nagyon nehéz bejutni mindenhova..😔

Mégegyszer köszönöm a válaszod!

2020. nov. 10. 09:49
 4/4 anonim válasza:
Hogy vagy azóta?
2021. máj. 28. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!