Mit jelent az a közmondás, hogy Tudja hol szeret a cápa?
"szeret a cápa"?
Nem inkább szorít a cipő?
Valószínű!:D
Így jár az, aki nem olvassa el, amit elküld!
Csakhogy teljesen más dolog egy Youtube videó vagy egy közmondás.
És itt közmondásról volt szó!
Közmondás:
Rövid, közismert mondat (hasonlat vagy szabály), amely általános érvényű igazságot vagy hasznos ismeretet közöl az életről. Az eredete, kitalálója ismeretlen, használata elterjedt.
Teljesen más dolog? A videóból származik a "közmondás". Egy régi tévéműsorból. Akkor ezek szerint hasznosabb írásban elmagyarázni, mint megmutatni és "kontextusba" helyezni? Érdekes megközelítés.
A közmondásként való értelmezés eleve helytelen. Csupán a kérdező tudatlanságát mutatja. Bár megérzésem szerint ismeri az eredetét, csak eljátssza a naivat, hogy alkalma legyen kérdezni valamit.
Nyilván csak egy yt videóból indult, de szerintem amúgy nagyon frappáns és egyből jelentést is tulajdonítottam neki, mikor először meghallottam.
Számomra ez kb. azt jelenti, hogy tudja mitől döglik a légy. Tudja mi a jó, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!