Hogy fogadjam el, engedjem el azt a gondolatot, hogy nincs érettségim?
Már gyerekkoromban diszlexiát diszkalkuliát diszgráfiát, részképesség zavart diagnosztizáltak nálam, mindig is nagyon nehezen ment a tanulás, a szakiskolát 11 osztályig csináltam, a 11 osztályt újra kellett volna járnom, de én akkor azt mondtam hogy elegem van az egészből, ezért otthagytam a sulit. Mentem egy okj szakmára (számítógép szerelő és karbantartó) azt sikerült elvégeznem, de nem találtam vele munkát. Aztán 2-3 évvel késöbb gondoltam megprobálkozom felnőtt fejjel az érettségivel, hátha sikerűl összehozni.. esti suliba iratkoztam 11. osztályba. Viszont itt is előjöttek a gondok, nem ment a tanulás, hiába űltem rengeteget a tankönyvek fölött, nem maradt meg semmi a tananyagból, évet ismételtem ott is, próbálkoztam a tanulással de mindhiába. Kudarc volt. Otthagytam. Ezek után mondanom sem kell hogy mennyire elvette a kedvem a tanulástól. Nemtudom mihez kezdhetnék így érettségi nélkül.. Aztán jó néhány évvel később megszereztem a targonca vezetői képesitést, ezzel még nem dolgoztam, de majd ha a járvány helyzet csillapodik próbálkozni fogok a munkakereséssel, hátha felvesznek valahova. Van esélyem így érettségi nélkül hogy fel vegyenek? érettségi nélkül is lehet élni?
A másik meg az hogy engem zavar a tudat hogy nincs érettségim, másnak, gyengébb képességűnek érzem magam emiatt, leértékelem magam, nincs önbizalmam és irigylem azokat akiknek van. Mindennap eszembejut és rossz ezzel együtt élni, nem tudom elfogadni. Ezen pszichológus tud segíteni ezt elfogadtatni?
szebben jobban írsz mint az itt kérdezők 99%-a.
szóval ne engedd el!
"Kudarc volt." Persze hogy az ha nem mondják meg hogyan tanulj.
Elsőre ki kéne próbálnod rengeteg tanulási módot. Amelyik beválik azt kéne minél többször alkalmazni. Aztán kezdd el tanulni a tananyagot önállóan! Ha ez megy és már majdnem kész akkor iratkozz be és simán elvégzed!
A problémád nem csak az érettségit nehezíti meg, hanem rengeteg minden mást ezért is fontos h kezeld amennyire csak lehet!
Csaja meg minden sutyeráknak van, szóval érettségi nélkül is lesz csajod. Nem akkora feladat becsajozni mint gondolod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!