Ha karanténba kerülök, akkor tölthetem a barátnőmnél?
Csak az érvényes lakóhely címén (régi elnevezéssel: állandó lakcím), vagy az érvényes tartózkodási hely címén (régi elnevezéssel: ideiglenes lakcím), vagy - ha ilyen kötelező rendelkezés történik, akkor - hatóság által kijelölt címen tölthető a karantén. (Persze, ezekből egy választható, vagy kijelölés esetén adott; nem lehet vándorolni karantén időtartama közben.)
Ha legalább egy tulajdonos hozzájárul, és nincs érvényes tartózkodási hely címed (vagy van, de megszünteted), akkor – megfelelő nyomtatvány kitöltésével - bejelentheted a barátnőd lakcímét tartózkodási helyedként, és akkor megadhatod azt olyan címként, ahol letöltöd a karantént.
A kutyával kapcsolatban nem tudok mit írni; tartok attól, hogy ez nehezen megoldható probléma. Ha beteg vagy is, nemigen vagy karanténban, mert akkor már nem tetted volna fel a kérdést. Mindenesetre, célszerű előre felkészülni arra, ha ilyen történne. Az önkormányzatnál, esetleg az Operatív Törzsnél érdeklődj, hogy ilyen esetben mit tanácsolnak? Az biztos, hogy ha karantént rendelnek el, azt a kutya miatt sem hagyhatod el; más megoldás szükséges. A karantén alatt az élelemmel történő ellátásodról, ha igényled, az önkormányzat köteles gondoskodni – ez nem azt jelenti, hogy ingyen kapsz ételt -, de az állatokkal való foglalkozásról nem esik szó.
Hatósági karantént az kap, aki külföldről jön be, de nem beteg.
Ha te nem voltál külföldön, de pozitív koronás leszel, akkor nincs matrica, meg rendőrségi ellenőrzés.
Én albérletbe lakom nem vagyok be jelentve. Neked kell jelezned a karantén alatti tartózkodási helyedet. Nekem is van kutyám
Sajnos nem viheted le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!