Ebből lehet a barátnőmnek bármi problémája ha esetleg polgári perre vinné az ügyet, bizonyíték nélkül? Egyátalán a közjegyző foglalkozik ilyennel bizonyíték nélkül?
Örülök, ha segítettem. :)
Ja, és még valami. Úgy is megfogalmazhatják az ominózus levelet, hogy nem 90.000-et írnak bele, hanem mondjuk a tartozás összege 150.000.
Ha erre visszaír a lány, hogy "de hát apa csak 90.000-et adott nekem", az is beismerés! Nem épp etikus, de működő, és legális módszer.
"Nézd, nem vagyok jogász, de szerintem, ha nincs róla papír, nem tehet az apa semmit."
Tényleg nem vagy az, úgyhogy inkább ne... ismétlem: ne adj tanácsot!
Kérdező!
Az apának (sajnos) nincs más dolga, mint elmenni egy közjegyzőhöz és kérni egy fizetési meghagyás (nem levél, meg ilyen baromságok) kiállítását a saját lánya ellen a kölcsönadott pénzre (ha ilyen apám lenne, bele is rúgnék!)
Ehhez nem kell bizonyítani semmit az apának, a közjegyző ebben az eljárásban nem vesz fel semmilyen bizonyítást.
Ha barátnőd nem mond ellent az FMH-nak 15 napon belül, akkor jogerőre emelkedik és végrehajtható lesz.
Fizetési felszólítás, majd ha nem fizet a barátnőd, akkor végrehajtás.
Ha van fizetése (jövedelme) a barátnődnek, akkor a végrehajtó elkezdi letiltani a fizetését, a jövedelem 33% - ig lehet vonni a tartozást.
Inkább mondjon ellent a barátnőd az FMH-nak (ha odáig eljut az az ügy), és akkor az apának perben kell bizonyítania, hogy valóban volt egy kölcsönadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!