Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Aláírásnál elég ha csak a...

Aláírásnál elég ha csak a keresztnevemet írom le?

Figyelt kérdés
Tudom hülye kérdés de a környezetemben mindenki leírja az egész nevét de már láttam olyat hogy valaki kb leír 2 vonalat és ennyi. Nem a világ problémája tudom, de rettentő hosszú a vezetéknevem és jobban szeretem a keresztnevem leírni. Ez pl. Hivatalos papírokon probléma hogy csak a keresztnevem szerepel rajra?

2020. aug. 30. 14:36
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

Hát, azért hivatalos papírokon illik a teljes nevet aláírni. ha csak csomagot veszel át - mondjuk - akkor elég ha a monogramodat odafirkantod.

Szóval helyzettől függ.

Jó, van aki eleve a teljes nevéből - úgynevezett - miniszteri aláírást csinál, de akkor legyen legalább valamennyire felismerhető, hogy azt ő írta.

2020. aug. 30. 14:52
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Nincs olyan, hogy "illik".

Ha az aláírásod egy keresztnév, azt használod.

Ha az aláírásod három kereszt, azt használod.

Ha az aláírásod az hogy "O1G" akkor azt használod.

Mindenütt.

Csomag átvételekor, munkaszerződésen, végrendeleten.

2020. aug. 30. 15:07
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

Nem muszáj kiírni a teljes nevet. Az enyém például úgy néz ki, hogy a vezetéknevemből és a keresztnevemből is az első egy-két betű még felismerhető nagyjából, utána viszont már csak egy hullámos vonal az egész gyakorlatilag.

De szerintem nem szólhatnak akkor sem, ha a te aláírásodban csak a keresztneved szerepel, amennyiben mindenhol ezt alkalmazod következetesen. Nekem is van második keresztnevem, de nem használom, így értelemszerűen az aláírásomban sem jelenik meg egyáltalán.

2020. aug. 30. 15:07
 4/5 TR75 ***** válasza:
83%

Kézjegy: olyan aláírás, ami az illetőre jellemző, de általában nem olvasható vagy/és nem a teljes név. Például csomag átvételekor is így ellenjegyezhető a tranzakció. Aláírást helyettesít.

Aláírás: ami olvasható, hivatalos okiratokon és papírokon szerepel.

2020. aug. 30. 15:10
 5/5 anonim ***** válasza:

NEM!

Postás vagyok.

2020. aug. 30. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!