Szeretnék felvenni egy második keresztnevet. A kérdés, hogy az ügyintézés biztosan megtörténik e 60 nap alatt, (gondolok itt a vírushelyzetre) ill. ha megvan a szükséges papír az iskola felé ezt milyen módon kell majd jeleznem ahová járok?
Ha van egyáltalán ügyfélfogadás az adott városban, az anyakönyvi hivatalban. Érdeklődj telefonon.
Az idő nem biztos. 2-3 hónap is lehet. Most meg főleg ki tudja.
Az iskoládat meg kérdezd meg. Bárkit, titkárság, tanár stb.
Szerintem is telón.
Ha már befejezted az iskolákat, szerintem asszem nem kell kiállíttatnod újra a bizonyítványaidat, mert ott lesz a kezedben, kapsz majd a névváltoztatásról egy igazolást, és akkor azt odateheted a bizonyítványaid mellé. Valaki írta szerintem itt egy korábbi kérdésnél, hogy ez elég, tehát nem kell újra a bizonyítványokat kiállíttatni. Egyébként lehet, hogy
új diákigazolványt kell majd csináltatnod, meg még új személyit, amin az új neved is szerepel rajta majd.
szeptembertől már egyetemre fogok járni. a felvibe a születési nevem írtam. július 9.ig meg tudom változtatni az adataim a felviben, de addigra nem fog megjönni a papír a névváltoztatásról
változtassam meg így vagy majd ha megjön a papír szóljak h írják át a rendszerben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!