Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A pszichológus-páciens terápiá...

ZaharaLarka kérdése:

A pszichológus-páciens terápiás kapcsolatnak van elévülési ideje?

Figyelt kérdés
Úgy értem: van egy olyan elévülési idő, ami után a páciens és a terapeuta "leteheti" a fölé-alá rendelt viszonyt és magánjellegű kapcsolatot alakíthat ki? (nem feltétlenül párkapcsolatra gondolok, hanem... bármilyen jellegű kapcsolatra. akár baráti, vagy jó ismerősi kapcsolatra.)

2020. aug. 26. 19:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha van vmi kozos erdeklodesi kor Kkor siman. Nem feltrtlen a beszelgetes de szinhaz v ilyesmi siman . Eltudom kepzelni h x ideje vege a terapianak es osszefutunk vhol es epp jatszak a diotorot ami mindkettonk kedvence. A pszichologus is ember es nekiis alakulnak, szuletnek a kapcsolatai. A.legtobb ember a munkahelEn ismerkedik
2021. jan. 19. 15:28
 12/16 A kérdező kommentje:

11/11 Köszi a választ! :-) Igen, én is azt gondolom, hogy pszichológus is ember, de néha azt is gondolom, hogy erre talán nem is lehet egzakt választ adni, hiszen ahány terapeuta, annyi elv- és hitrendszer. Abban viszont igazad lehet, hogy ha több év után, civilként összefut valahol pszi és páciens és sikerül új dinamikát adni a kapcsolatnak, akkor miért is ne lehetne abból barátság, akár egyéb személyes viszony...? Bár lehet, hogy csak a civil szól belőlünk és ez nem így működik, nem tudom. :-) De érdekel, hogy mi az igazság. Nem a tankönyvi, meg hogy mi etikus, meg mi nem, hanem az élet maga.

Mondjuk elvileg a tanár-diák viszony is "etikátlan", hovatovább több évvel a diákévek után én bizony találkozgattam oktatóval. Mondjuk amíg a diákja voltam, szigorúan távol maradt tőlem, s utána sem röppent rám azonnal, sőt. De jó pár évvel később tudott működni a dolog és azóta sem tűnik úgy, hogy ezért lesújtott volna Isten, vagy az erkölcsrendészet haragja. Csak azt nem érzem/látom még kristálytisztán, hogy ez az erkölcs-gondolatmenet mennyire használható terapeuta/páciens viszonylatban. Hm.

2021. jan. 20. 00:41
 13/16 A kérdező kommentje:
jaj, 11/12-nek szólt a válasz!
2021. jan. 20. 00:42
 14/16 anonim ***** válasza:

Miert erdekel emmyire az etikussag - erkolcsi resze?

Sztem ebbe semmi nincs foleg reszedrol, hat en hasonlo vok pszichogoz es randiztam mar beteggel ha mar nem volt koztunk intezmenyi szal

2021. jan. 20. 00:53
 15/16 A kérdező kommentje:

Gondolom azért, mert alapvetően nekem is fontos az etikusság, meg az erkölcs. Nem az esztelenségig, de fontosnak találom a megfelelő határokat az élet különböző területein. AMI némileg ellentmondás bennem, mert igen szabadelvűnek találom magam úgy különben, s valahogy mindig olyasvalaki érint meg, aki ilyesmi elvek mentén tiltott gyümölcsnek számít.

Nahát, te pszichológus vagy? Milyen fokozatú?

Nem okozott gondot a kapcsolati dinamika ilyentén való finomhangolása, újrafogalmazása?

2021. jan. 22. 16:02
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem vagyok pszicho de segito munkakorben dgozom!

Nem volt gond, izgatott:)

2021. jan. 23. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!