A pszichológus-páciens terápiás kapcsolatnak van elévülési ideje?
11/11 Köszi a választ! :-) Igen, én is azt gondolom, hogy pszichológus is ember, de néha azt is gondolom, hogy erre talán nem is lehet egzakt választ adni, hiszen ahány terapeuta, annyi elv- és hitrendszer. Abban viszont igazad lehet, hogy ha több év után, civilként összefut valahol pszi és páciens és sikerül új dinamikát adni a kapcsolatnak, akkor miért is ne lehetne abból barátság, akár egyéb személyes viszony...? Bár lehet, hogy csak a civil szól belőlünk és ez nem így működik, nem tudom. :-) De érdekel, hogy mi az igazság. Nem a tankönyvi, meg hogy mi etikus, meg mi nem, hanem az élet maga.
Mondjuk elvileg a tanár-diák viszony is "etikátlan", hovatovább több évvel a diákévek után én bizony találkozgattam oktatóval. Mondjuk amíg a diákja voltam, szigorúan távol maradt tőlem, s utána sem röppent rám azonnal, sőt. De jó pár évvel később tudott működni a dolog és azóta sem tűnik úgy, hogy ezért lesújtott volna Isten, vagy az erkölcsrendészet haragja. Csak azt nem érzem/látom még kristálytisztán, hogy ez az erkölcs-gondolatmenet mennyire használható terapeuta/páciens viszonylatban. Hm.
Miert erdekel emmyire az etikussag - erkolcsi resze?
Sztem ebbe semmi nincs foleg reszedrol, hat en hasonlo vok pszichogoz es randiztam mar beteggel ha mar nem volt koztunk intezmenyi szal
Gondolom azért, mert alapvetően nekem is fontos az etikusság, meg az erkölcs. Nem az esztelenségig, de fontosnak találom a megfelelő határokat az élet különböző területein. AMI némileg ellentmondás bennem, mert igen szabadelvűnek találom magam úgy különben, s valahogy mindig olyasvalaki érint meg, aki ilyesmi elvek mentén tiltott gyümölcsnek számít.
Nahát, te pszichológus vagy? Milyen fokozatú?
Nem okozott gondot a kapcsolati dinamika ilyentén való finomhangolása, újrafogalmazása?
Nem vagyok pszicho de segito munkakorben dgozom!
Nem volt gond, izgatott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!