Hogyan kell az angolban a “have/has had” alakokat használni? Esetleg tudnátok írni egypár példamondatot is?
Ha jól tudom, akkor az igéknél kell ezt használni, de szeretném, ha valaki, aki jobban tudja ezt, mint én elmagyarázná :)
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
A have a jelen idejű alak. Ha ezt E/3 személyben használod, jelen időben, akkor kell a has-t használni. A had az pedig a múlt idejű alak, ez minden számban és személyben ezt az alakot veszi fel, nincs ragozva úgy, mint jelen időben.
Az9n kívül, hogy birtoklást fejez ki, különböző igeidőket lehet a különböző alakjaival kifejezni (pl. present perfect, past perfect stb.). Ezeket viszont már meg kell tanulni és begyakorolni, hogy tudd, mikor melyiket kell használni.
I don't feel that great ( esetleg I'm not feeling well), I have had a headache.
Nem vagyok az igazi, (nem rég ) fejfájásom volt.
Her bike was stolen yesterday. She has just had it.
Tegnap ellopták a biciklijet, épp csak meg volt neki . (Nem rég vette )
You have had the test results. Megvannak a teszt eredményeid. ( Tessék itt van , odaadom)
Erre a kérdésre (kis változtatással) csak úgy és azt lehetne válaszolni, amit Harrison Ford morgott maga elé a Halálcsillagon, mikor telibe lőtte a telefont, hogy: micsoda hülye beszélgetés volt...
a kis változtatás: nem a telefont, hanem a Kérdezőt, és nem hülye beszélgetés, hanem hülye kérdés. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!