Miért ment ki a divatból az Erzsébet név? Miért utálják ennyien?
Azt már hallottam hogy öreges,meg hogy túl régi,sőt,még azt is hogy az utálatos anyósát Erzsinek hívják:S
Itt ezen az oldalon is,ha rákeresel az Erzsire,olyan válaszok vannak amik csak ócsárolják a nevet...
Pedig szerintem ez az egyik legszebb név...megkérdeztem az uncsitesómat,és ő is azt mondta hogy nagyon csúnya,régi név.Hozzátette hoy neki a Vanessza,az Alehandró,a Fény,és a Maja evek nagyon tetszenek.
Tehát nem értem.
15L(és nem vagyok Erzsi,csak szimplán szeretem ezt a nevet)
talán mert az erzsébetről mindenkinek a régi erzsébetek jutnak az eszébe. pl. erzsébet királynő, meg ezek:D amúgy nekem nincs bajom vele. kivéve hogy nem lehet becézni.
erzsi
erzsike
erzsébet. így nem tetszik.
mondjuk a zsike.. az elmegy. de szerintem is régies. ma már a Loretta, Loren, Ivett, Maja, Noémi, Sziszi, Kitty, Szaszi, meg ezek a "menők".
Elkopott, én úgy tudom, egy időben a legnépszerűbb nevek egyike volt.
A még régebbi nevek, vagy ősi nevek meg most jönnek újra divatba:)
Nem tudom, miért ment ki a divatból, de nekem is tetszik. Szerintem szép név, nekem angolul is nagyon tetszik, az hogy Elizabeth. Csak sajnos a becézései már nem nagyon tetszenek, Az Erzsiről meg Böskéről nekem is öregasszonyok ugranak be, ebből a szempontból jó az angol név, annak a becézései nagyon tetszenek, pl. Beth. Mondjuk nem tudom mennyire szokás, de Lizinek is lehet becézni, ez viszont szerintem nagyon jó, csak ugye a Lizának is a becézése.
15/L
Szerintem is nem valami szép a hangzása,a becézéséről már nem is beszélve.:( De mondjuk Vanessza,meg Maja nevet sem adnék a gyereknek.Ezek ugyan úgy nem tetszenek! Eszter,Lívia,Diana nekem ezek a nevek tetszenek.
De angolúl már sokkal jobban tetszik nekem is,mint ahogy az egyik válaszoló is említette.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!