Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért ment ki a divatból az...

Miért ment ki a divatból az Erzsébet név? Miért utálják ennyien?

Figyelt kérdés

Azt már hallottam hogy öreges,meg hogy túl régi,sőt,még azt is hogy az utálatos anyósát Erzsinek hívják:S

Itt ezen az oldalon is,ha rákeresel az Erzsire,olyan válaszok vannak amik csak ócsárolják a nevet...

Pedig szerintem ez az egyik legszebb név...megkérdeztem az uncsitesómat,és ő is azt mondta hogy nagyon csúnya,régi név.Hozzátette hoy neki a Vanessza,az Alehandró,a Fény,és a Maja evek nagyon tetszenek.

Tehát nem értem.

15L(és nem vagyok Erzsi,csak szimplán szeretem ezt a nevet)

2010. aug. 3. 00:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

talán mert az erzsébetről mindenkinek a régi erzsébetek jutnak az eszébe. pl. erzsébet királynő, meg ezek:D amúgy nekem nincs bajom vele. kivéve hogy nem lehet becézni.

erzsi

erzsike

erzsébet. így nem tetszik.

mondjuk a zsike.. az elmegy. de szerintem is régies. ma már a Loretta, Loren, Ivett, Maja, Noémi, Sziszi, Kitty, Szaszi, meg ezek a "menők".

2010. aug. 3. 00:47
 2/13 anonim ***** válasza:
70es éves rokonom is Erzsébet, de őt Bözsinek becézik. Szóval az Erzsébetekről az ilyen öreg nagymamák jutnak eszembe. Meg szimplán nem szép, kellemetlen a hangzása.
2010. aug. 3. 00:49
 3/13 anonim ***** válasza:

Elkopott, én úgy tudom, egy időben a legnépszerűbb nevek egyike volt.

A még régebbi nevek, vagy ősi nevek meg most jönnek újra divatba:)

2010. aug. 3. 00:52
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért ment ki a divatból, de nekem is tetszik. Szerintem szép név, nekem angolul is nagyon tetszik, az hogy Elizabeth. Csak sajnos a becézései már nem nagyon tetszenek, Az Erzsiről meg Böskéről nekem is öregasszonyok ugranak be, ebből a szempontból jó az angol név, annak a becézései nagyon tetszenek, pl. Beth. Mondjuk nem tudom mennyire szokás, de Lizinek is lehet becézni, ez viszont szerintem nagyon jó, csak ugye a Lizának is a becézése.

15/L

2010. aug. 3. 00:57
 5/13 anonim ***** válasza:
A tánctanárom is úgy hívják, de ő is utálja és úgy hívjuk, hogy Betti :) amúgy nekem sem tetszik ez a név
2010. aug. 3. 01:16
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik a név, Magyarország hivatalos neve :) (akit érdekel, keressen rá arra, hogy Héderváry Elizaveta)
2010. aug. 3. 01:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem 2 nagymamámat hívják Erzsébetnek
2010. aug. 3. 01:22
 8/13 anonim ***** válasza:
A neveknek is megvan a ,,divatjuk", most nem olyan nyerő az Erzsébet. Másrészt mindenkinek más tetszik. Én például Zénónak nevezném, ha fiam születne egyszer, mert tetszik. Sokan meg azt mondták, hogy gáz a Zénó...
2010. aug. 3. 01:26
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is nem valami szép a hangzása,a becézéséről már nem is beszélve.:( De mondjuk Vanessza,meg Maja nevet sem adnék a gyereknek.Ezek ugyan úgy nem tetszenek! Eszter,Lívia,Diana nekem ezek a nevek tetszenek.

De angolúl már sokkal jobban tetszik nekem is,mint ahogy az egyik válaszoló is említette.:)

2010. aug. 3. 01:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Mert a nagyanyámat is így hívják és borzasztóan idegesítő.
2010. aug. 3. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!