Mit gondoltok a Gyatlov-rejtély megoldásáról/lezárásáról?
Hát, szerintem egy olyan dolgot láttak, amit nem kellett volna (hadi kísérletek stb.), ezért megölték őket, de Paxel jobban kifejti.
A videója linkje itt van: https://www.youtube.com/watch?v=Z11A0pkaZ4I
Amikor még csak az orosz kormány mondta ezt, akkor kételkedtem benne. Ám nemrég jött ki egy független tanulmány, ami kitért a részletekre is és a magam részéről ezt tartom a legmeggyőzőbbnek. [link]
Nem sima lavinára, hanem egy speciális típusú hócsuszamlásra gyanakodnak, amit a sátruk által fellazított hó és a szélfúvás idézhetett elő. Számomra teljesen logikus magyarázat, és az áldozatokat ért legtöbb egyéb furcsaságot is viszonylag egyszerűen meg lehet indokolni.
Az viszont továbbra is bizarr, hogy a helybéliek katonai kísérletekről és indulatos szovjet ügynökökről számoltak be, akik az incidens után megjelentek a közeli falvakban. Van egy hivatalos okmány a nyomozásról, amit a dátum alapján azelőtt bocsátottak ki, hogy az eset egyáltalán kiderült volna. Nem kizárt, hogy a kormány vagy hadsereg is benne volt a dologban, de szerintem ez a hócsuszamlás elmélet magyarázatot adhat az ügy legtöbb részletére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!