Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Felelőtlenség elmenni fesztivá...

Felelőtlenség elmenni fesztiválra?

Figyelt kérdés

A környező országokban egyre jobban emelkedik a fertőzöttek száma.

Szerinteted felelőtlen döntés augusztus közepén a Strand fesztiválra menni?

2020. júl. 13. 04:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Exponenciális = robbanásszerű"

Nem, nem!

A robbanásszerű az, hogy elmegy 1 ember, és megfertőz 67-et. Volt ilyen sokszor, pl. énekkari próbán.

A többi stimmel, egy kiegészítéssel: MASZKOT KELL VISELNI.

MINDENKINEK!!!

és JÓL! Orrot is takarva!

2020. júl. 14. 13:38
 12/21 anonim válasza:

"A robbanásszerű az, hogy elmegy 1 ember, és megfertőz 67-et."

Ez a szuperfertőzés jelenség.

Ha az a többi 67 ember nem terjeszti tovább (mert mondjuk úton vannak és nem otthon, együtt össze vannak zárva egy hotelben vagy buszon 1-2 hétre) akkor nem robban be semmi

2020. júl. 14. 13:46
 13/21 anonim ***** válasza:

Igen.

Erre mondom azt, hogy a vírus VAGY így terjed, VAGY exponenciálisan.

Lineáris terjedés NINCSEN! Nem létezik!

Azt csak úgy lehet megoldani, hogy:

- vagy az exponenciális terjedést folyamatosan letöröd, minden egyes lépésnél,

- vagy szigorúan sorba rakod az embereket, és az első átadja a másodiknak, aki aztán karanténba vonul, és 2 hét alatt összesen megfertőz EGYETLEN másikat, aki aztán szintén karanténba vonul, és...

Na, ilyen NINCSEN.

2020. júl. 14. 14:00
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem.

Felelőtlenség nem gondolni azokra, akik a tönkrement szektorokban dolgoztak, és ebből éltek. Valahogy rólunk senki nem beszél. Minket nem kell megvédeni a hajléktalanságtól, ellentétben a tápos g.cikkel akiknek nem tud legyőzni a szervezete egy nyamvadt vírust.

2020. júl. 14. 21:35
 15/21 anonim ***** válasza:

Ja, hogy ez az igazi ok?

Nos: ez is fontos dolog. Valahogyan ezzel is kell foglalkozni.

Csak ebbe alapból nem hal bele senki. A betegségbe belehalhatsz, ha elkapod.

Ebbe meg csak akkor fogsz belehalni, ha:

1: te se találsz munkát,

2: a szociális háló se működik.

Márpedig ebből mindkettő olyan, hogy nem istencsapás jellegű (mint a betegség), hanem tőlünk, emberektől függ.

TEHÁT a helyes módszer továbbra is az, hogy viselni KELL azt a K. maszkot, kerülni kell a tömeget, ÉS közben dolgozni kell azon is, hogy legyen munka!

2020. júl. 14. 21:47
 16/21 anonim ***** válasza:

Aha. Szóval ha hét végén ki kell költöznöm, és az utcára kerülés helyett kiugrok egy vonat alá, akkor nem halok meg, értem.

Ha úgy fogom előteremteni a szükséges pénzt, hogy nyakon szúrok érte egy embert az utcán, és kifosztom, akkor ő sem hal meg, értem.

HA valóban 4-5% körül van a halálozási arány, mint ahogy most kinéz a dolog, és Magyarország felfelé kerekítve tízmillió lakója mind elkapná, akkor meghalna kb 4-500 ezer ember.

Na, épp ennyi életet tettünk tönkre a vírusra hivatkozva. Viszont, aki meghal a vírusban, az legalább már nem szenved tovább, mi meg de.

2020. júl. 14. 21:52
 17/21 anonim ***** válasza:

Tehát akkor haljon meg 10-20 ember érted.

Azért, hogy neked ne kelljen maszkot viselned, és ne kelljen kimozdulnod a komfortzónádból.

Értem.

Tehát téged nem zavarna, ha fél millió ember meghalna az országból, csak neked ne legyen semmi kellemetlenséged.

2020. júl. 14. 22:05
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Nem a maszkviseléssel van gond, hanem azzal, hogy helyeket zárattak be két kiszott hónapra. Ezáltal egy rakat embert elbocsátottak végleg, vagy csökkentették a fizetésüket. Ha volt 2-3 hónap tartalékod félretéve, ami nem kevés, az mostanra elfogyott. Azaz NINCS MIT ENNI, és NEM TUDSZ LAKBÉRT FIZETNI. Tehát KILAKOLTATNAK. Ez picit több, mint "kellemetlenség.

És igen, simán beáldoznék 10-20 embert. Bocs, de működik bennem az életösztön. Inkább ők haljanak meg, mint én. És nyugodj meg, ha veszélyben éreznéd az életed, a territóriumod, stb., te is gondolkodás nélkül a halálba küldenél másokat.

2020. júl. 14. 22:22
 19/21 anonim ***** válasza:

Hát akkor vedd úgy, hogy ennek a 10-20 embernek az élete fontosabb, mint a tiéd, és most ők áldoztak fel téged.

Nyugodj békében.

Amit csinálni akarsz, azt még egy jobb érzésű vadállat sem csinálja, ha van jobb megoldás is.

2020. júl. 14. 23:05
 20/21 anonim ***** válasza:

De nincs jobb megoldás.

Vagy ők, vagy én. Itt nem arról van szó, hogy fel kell venni egy maszkot (amit hordok), vagy nem kell belelihegni a másik ember nyakába (amit békeidőben sem csináltam). Arról kell dönteni, hogy azokat az embereket nyírjuk ki, akiknek a szervezete nem tud megküzdeni a vírussal, vagy azért, mert már annyira idősek, vagy azért, mert olyan alapbetegséggel élnek (az egyszerűség kedvéért a gyenge immunrendszert is ide sorolom), amivel a jelenlegi világ nélkül egy szimpla kanyaróba is belehaltak volna; vagy azokat nyírjuk ki, akiknek meg sem kottyan a vírus, esetleg egy tüdőgyuszival megússzák, de (még) nincs olyan egzisztenciájuk, felhalmozott tartalékuk, amivel átvészelhetnek egy gazdasági válságot.

Egyébként semmivel nem vagy jobb, mint én. Simán kinyírnál engem, és a sorstársaim is, csak, hogy neked, és a szeretteidnek, vagy azoknak, akiket te fontosnak tartasz, ne essen baja. Egy jobb érzésű vadállat sem csinálna ilyet, ha van jobb megoldás is.

2020. júl. 14. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!