Felelőtlenség elmenni fesztiválra?
A környező országokban egyre jobban emelkedik a fertőzöttek száma.
Szerinteted felelőtlen döntés augusztus közepén a Strand fesztiválra menni?
"Exponenciális = robbanásszerű"
Nem, nem!
A robbanásszerű az, hogy elmegy 1 ember, és megfertőz 67-et. Volt ilyen sokszor, pl. énekkari próbán.
A többi stimmel, egy kiegészítéssel: MASZKOT KELL VISELNI.
MINDENKINEK!!!
és JÓL! Orrot is takarva!
"A robbanásszerű az, hogy elmegy 1 ember, és megfertőz 67-et."
Ez a szuperfertőzés jelenség.
Ha az a többi 67 ember nem terjeszti tovább (mert mondjuk úton vannak és nem otthon, együtt össze vannak zárva egy hotelben vagy buszon 1-2 hétre) akkor nem robban be semmi
Igen.
Erre mondom azt, hogy a vírus VAGY így terjed, VAGY exponenciálisan.
Lineáris terjedés NINCSEN! Nem létezik!
Azt csak úgy lehet megoldani, hogy:
- vagy az exponenciális terjedést folyamatosan letöröd, minden egyes lépésnél,
- vagy szigorúan sorba rakod az embereket, és az első átadja a másodiknak, aki aztán karanténba vonul, és 2 hét alatt összesen megfertőz EGYETLEN másikat, aki aztán szintén karanténba vonul, és...
Na, ilyen NINCSEN.
Nem.
Felelőtlenség nem gondolni azokra, akik a tönkrement szektorokban dolgoztak, és ebből éltek. Valahogy rólunk senki nem beszél. Minket nem kell megvédeni a hajléktalanságtól, ellentétben a tápos g.cikkel akiknek nem tud legyőzni a szervezete egy nyamvadt vírust.
Ja, hogy ez az igazi ok?
Nos: ez is fontos dolog. Valahogyan ezzel is kell foglalkozni.
Csak ebbe alapból nem hal bele senki. A betegségbe belehalhatsz, ha elkapod.
Ebbe meg csak akkor fogsz belehalni, ha:
1: te se találsz munkát,
2: a szociális háló se működik.
Márpedig ebből mindkettő olyan, hogy nem istencsapás jellegű (mint a betegség), hanem tőlünk, emberektől függ.
TEHÁT a helyes módszer továbbra is az, hogy viselni KELL azt a K. maszkot, kerülni kell a tömeget, ÉS közben dolgozni kell azon is, hogy legyen munka!
Aha. Szóval ha hét végén ki kell költöznöm, és az utcára kerülés helyett kiugrok egy vonat alá, akkor nem halok meg, értem.
Ha úgy fogom előteremteni a szükséges pénzt, hogy nyakon szúrok érte egy embert az utcán, és kifosztom, akkor ő sem hal meg, értem.
HA valóban 4-5% körül van a halálozási arány, mint ahogy most kinéz a dolog, és Magyarország felfelé kerekítve tízmillió lakója mind elkapná, akkor meghalna kb 4-500 ezer ember.
Na, épp ennyi életet tettünk tönkre a vírusra hivatkozva. Viszont, aki meghal a vírusban, az legalább már nem szenved tovább, mi meg de.
Tehát akkor haljon meg 10-20 ember érted.
Azért, hogy neked ne kelljen maszkot viselned, és ne kelljen kimozdulnod a komfortzónádból.
Értem.
Tehát téged nem zavarna, ha fél millió ember meghalna az országból, csak neked ne legyen semmi kellemetlenséged.
Nem a maszkviseléssel van gond, hanem azzal, hogy helyeket zárattak be két kiszott hónapra. Ezáltal egy rakat embert elbocsátottak végleg, vagy csökkentették a fizetésüket. Ha volt 2-3 hónap tartalékod félretéve, ami nem kevés, az mostanra elfogyott. Azaz NINCS MIT ENNI, és NEM TUDSZ LAKBÉRT FIZETNI. Tehát KILAKOLTATNAK. Ez picit több, mint "kellemetlenség.
És igen, simán beáldoznék 10-20 embert. Bocs, de működik bennem az életösztön. Inkább ők haljanak meg, mint én. És nyugodj meg, ha veszélyben éreznéd az életed, a territóriumod, stb., te is gondolkodás nélkül a halálba küldenél másokat.
Hát akkor vedd úgy, hogy ennek a 10-20 embernek az élete fontosabb, mint a tiéd, és most ők áldoztak fel téged.
Nyugodj békében.
Amit csinálni akarsz, azt még egy jobb érzésű vadállat sem csinálja, ha van jobb megoldás is.
De nincs jobb megoldás.
Vagy ők, vagy én. Itt nem arról van szó, hogy fel kell venni egy maszkot (amit hordok), vagy nem kell belelihegni a másik ember nyakába (amit békeidőben sem csináltam). Arról kell dönteni, hogy azokat az embereket nyírjuk ki, akiknek a szervezete nem tud megküzdeni a vírussal, vagy azért, mert már annyira idősek, vagy azért, mert olyan alapbetegséggel élnek (az egyszerűség kedvéért a gyenge immunrendszert is ide sorolom), amivel a jelenlegi világ nélkül egy szimpla kanyaróba is belehaltak volna; vagy azokat nyírjuk ki, akiknek meg sem kottyan a vírus, esetleg egy tüdőgyuszival megússzák, de (még) nincs olyan egzisztenciájuk, felhalmozott tartalékuk, amivel átvészelhetnek egy gazdasági válságot.
Egyébként semmivel nem vagy jobb, mint én. Simán kinyírnál engem, és a sorstársaim is, csak, hogy neked, és a szeretteidnek, vagy azoknak, akiket te fontosnak tartasz, ne essen baja. Egy jobb érzésű vadállat sem csinálna ilyet, ha van jobb megoldás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!