Az emberi lénynek miért okoz örömet/kielégülést az hogy ha más emberi lénynek/állatnak fájdalmat szenvedést okozhat?
Ne általánosíts!
Nekem ez nem okozna örömet. Neked igen? Mert akkor sajnos egy kicsit beteg vagy.
2# válaszoló: Soha nem voltam a szenvedést okozója senkinek. Mindig próbáltam az ilyen gyűlöletkeltésekből kimaradni. Nem szeretek senkinek fájdalmat és szenvedést okozni. Inkább szánom az ilyen embert!
4#válaszoló: Elgondolkodtató és tanulságos pár perc volt. Minden egyes embernek meg kellene néznie a világon és felfogni minden egyes szavát. Talán nem lenne ennyire romlott ez a világ!
Könnyű betegnek mondani és lelki nyomoréknak a másikat. Telejsen egészséges ember is viselkedik így. Közben a védekezés, hogy a másikat lebetegezed azt jelenti, hogy nem akarsz ilyen lenni és félsz ettől a viselkedéstől. Ez a mechanizmus a csúfolódás mögött is. Ami nagyon hasonlít arra, hogy másokat bántanak, hogy ne kelljen velük azonosulni, vagy megérteni őket. Csak ez nem testi abuzus, hanem lelki.
Csaxólok
Nem "lebetegezed", és normális ember tényleg nem csinál ilyet.
Normális embernek jól vannak beállítva a tükörneuronjai: érzi a másik szenvedését, és neki is fáj.
Azért van az, hogy az átlag magyar úgy gondolkodik, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene.
Azért van az, hogy ha valaki megbántja, akkor megsértődik és nem empatikusan viselkedik az átlag ember.
Azért van, hogy az átlag ember, aki amúgy egészséges, a hibást keresi és nem a megoldást.
Ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!