Lehetséges, hogy Magyarországon több külföldi lesz mint magyar?
Tök igazad van! Egyetértek. De az oktatási rendszer például hogyan lehetne jobb? Ha lazább lenne, akkor az lenne a baj, és amiatt lennének hülye gyerekek. Ott van pl.az angol oktatási rendszer, sz**t se tanulnak, 16 évesen matekból még másodikos összeadásokat, szorzásokat vesznek, és az is nehéz nekik. Tudom miről beszélek, éltem Angliában. És meg is látszik a társadalmon, hogy alig értenek valamihez. Még egy házat se tudnak normálisan megépíteni. Szóval ebből az okból jó, hogy ilyen kemény oktatási rendszerünk van.
Másik dolog, hogy ha élhető ország lenne, magas fizetésekkel, akkor a külföldi is sokkal több lenne, mert ők is a pénz miatt jönnének ide dolgozni, mint pl. Németországba, Franciaországba és más nyugat-európai országokba.
De amúgy abban igazad van, hogy a cigányoknak megkéne tanulniuk beilleszkedni, és szorgalmasan dolgozni.
Egyik napon pont erről tárgyaltunk egy haverommal. Végülis arra jutottunk, hogy gyakorlatiasabb, ,,életre nevelő" oktatás szükséges, a sok felesleges magolás helyett amiket úgyis elfelejt az ember. Illetve képességeik, beállítottságuk szerint szétosztani a diákokat és ezáltal az ízig-vérig festőművésznek valót nem vegzálni matematikával, a matematikus palántát meg nem terhelni feleslegesen irodalommal pl.
Ha belegondolsz vannak teljesen hasznos dolgok az életben, amiket iskolában nem tanulítanak(tanuld meg magadtól hülyegyerek alapon), de mégsem teljesen magától értetődőek azért.
Illetve a magyar oktatási rendszer úgy csinál mintha az internet soha nem is létezett volna, teljesen bele van ragadva az egész a 19.századba...
Az más dolog, hogy ez gyakorlatban mennyire lenne ez működőképes. Finnországban meg még néhány helyen nagyon jól megy ez a rendszer, de ott teljesen más a mentalitás. A magyar gyerekek jó eséllyel visszaélnének vele, ahelyett, hogy élnének az előnyökkel.
Meg lehet, hogy szakbarbárokat csinálna.
Azért egy alap műveltség szükséges.
Igen: matematikából és fizikából is.
Igen abban egyetértek utolsóval,hogy egy adott tantárgy nem mindenkinek fontos, aki például nem arra a pályára megy annak felesleges. De ha mondjuk valaki mérnök, vagy matematikus, netán orvos lesz, azért egy alap műveltség nála is szükséges irodalombóól, hogy képben legyen az országa (Magyarország) irodalmával és a magyar irodalommal. Hogy tudja azért nagyjából a költőket, verseket tőlük...stb. Persze abban egyetértek, hogy nem kéne ilyen szigorúan venni, hogy na most aztán mindenki tanulja meg ezt és ezt. Főleg olyanok akik nem ezzel akarnak foglalkozni, de azért egy alap tudás kell.
A matematika meg egy olyan dolog ami szakmától függetlenül mindenkinek kelleni fog, akár a pénzügyekben, meg a hétköznapi életben is. Mondjuk én utálom a matekot, és szerintem túl sok felesleges dolog van benne amire tényleg soha nem lesz semmi szükségünk. Inkább taníthatnák matekból csak azokat a dolgokat amik mindenkinek a hasznára válnak majd a mindennapi életben, aztán aki matekkal szeretne bővebben foglalkozni, azt az egyetemen mindenre megtaníthtnák.
Ami engem illet én tök hülye vagyok a matematikához, meg beismerem azt is, hogy lusta vagyok vele foglalkozni. Igazából aki nem olyan pályára megy, ahol feltétlenül indokolt a matematikai szaktudás annak elég tudnia az alap dolgokat(a 4 alapművelet, átlag és százalékszámítás, kamatozás és kamatos kamat ismerete, terület, kerület, körfogat kiszámítása stb.) És annak ellenére, hogy olyan szigorúan oktatják a matekot, sokaknak ezekről sincsen halvány gőze sem. Pl: pár éve fültanúja voltam, hogy egy banki dolgozó(!) megkérdezi a kollégáját, hogy mit jelent az a három ezrelék :-) Vagy mikor a múltkor voltam dohányboltban az egyik eladó elkérte a személyim és megkérdezte a másikat, hogy a 97-es születésű az ugye elmúlt már 18 :-)))))))
Szóval azért látható, hogy hiába a hegyomlásnyi tananyag valahogy nem működik a rendszer...Legalábbis nem úgy ahogy elvárnák, hogy müködjön.
Na, a matek szükségességét már néhányan látják.
A fizikához pedig elég elgondolni a Bioptron lámpákat vagy az 5G-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!