A másokat lepontozó felhasználók tudják, hogy ezzel csökken a saját pontszámuk is?
Láttam olyan kérdéseket, ahol felháborodva kérdezték a felhasználók, hogy miért van mínuszban a pontszámuk, holott minden kérdést értékelnek és csomó választ adnak más kérdésekre... De a lepontozás mínuszponttal jár, ezt vajon ők is tudják?
Ez az egész lepontozás dolog is olyan fura nekem... Szinte mindenki a véleményt osztályozza, nem is a válasz hasznosságát.
Ennyire fontos a pontszám? Talán valamiféle verseny ez, amiről nem tudok, és értékes díjak vannak, amelyekért hajtani érdemes?
Az értékelés, miszerint hasznos vagy nem hasznos, amúgy is hibás. Mert megfigyelésem szerint arról van szó, hogy válaszodat hányan fogadták el, értettek egyet vele. Amikor aztán olyan témáról van szó, amellyel kapcsolatban nagy a sötétség a fejekben, akkor, jó és okos szokás szerint egyszerűen elutasítják a szakember válaszát. Mert amiről nem tudunk, az hülyeség. Ugyebár?
Én se igazán értem ezt a pontversenyt. A nevek nem látszanak, a válaszoknál nincs ott, hogy az adott válaszoló éppen hányadik a toplistán, szóval akárki lehet akárki.
Ezért fakadtam ki, hogy minek kell egyáltalán lepontozni egymást, ha minden tökmindegy.
Az egész pontrendszert meg kellene szüntetni a pics@ba!
Elég lenne bőven egy trágárság jelentő gomb, meg egy megköszönöm gomb, ha kérdező hasznosnak találta a választ. Ennyi. Ennél értelmetlenebb dolgot mint ez a pontozás még nem láttam, minek ez? Úgyse korrekten zajlik a dolog, meg tényleg nem kapunk érte semmit se... Akkor meg minek?
Bocsi, de ezt honnan veszed?
Én se tudtam de elég logikátlanul hangzik:-(
(Én úgy tudom) nem akkor veszít pontot, ha lepontoz, hanem ha úgy pontozol le, hogy más meg felpontozza, vagyis az számít, hogy "olyat" pontozz, amit más is.
..."mennyire adott hasznos értékeléseket valaki, minél több hasznosnak bizonyult válaszra hasznossal értékelt, illetve nem hasznosra bizonyult válaszra nem hasznossal értékelt, és nem fordítva, annál jobb az arány."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!