Tavalyi (fűnyíróba, fűkaszába való) benzin használahó-e az idén (állítólag az etanollal van valami difi)?
Ezévtől van magasabb bio adalék, illetve egyes töltőállomások már múlt év végétől ilyet árultak. Ha régebben vetted, akkor még nem érint ez a változás.
Volt már itt a GYK-n vita, mert valaki háborgott, hogy nem tudott benzin-stabilizátort venni. Állította, hogy az ő, és az ismerősei kerti gépei sem működtek az előző évi benzinnel, ezért keresett stabilizátort.
Sokan állítottuk, hogy nincs ilyen tapasztalatunk, bizonyára azért nem árulnak, mert nincs rá kereslet. Nekem például 2 éves benzinnel is működött a fűkasza, de mindig legalább előző évivel kezdtem; a fűkaszánál is és a kapálógépnél is. Idén is, kezdéskor, a fűkaszába kb. féléves keveréket töltöttem, a kapálógépbe egyéves benzint. Mind indult, működik; ahogy minden évben. Annyi, hogy ki szoktam járatni, nem szoktam üzemanyaggal eltenni őket; legalábbis hónapokra.
Én ugyanazt szoktam csinálni, mint te.
Soha nem engedem le a benzint, ahogy ősszel az utolsó fűnyírás után lerakom, tavasszal az elsőnél úgy veszem elő.
Eddig mindegyik (fűnyíró 4T, fűkasza 2T) maximum második rántásra indult a több hónapos állás után is.
Idén már kétszer nyírtam füvet, mindkétszer, mindkét gépnek 10-15 rántás kellett mire beindult. Pedig a másodiknál csak két hetet álltak.
Hibátlanul működik mindegyik, de ha az itthoni maradék benya elfogyott, szerintem áttérek a prémiumra. Évi 5-7 liternél az a 40 ft különbség nem fog földhöz vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!