A Hollywoodi filmekben hogy van nyitva a színészek szeme a víz alatt? Valami trükk?
1. Tudom, hogy minden ember evvel jön, de erre a kérdésedre csak simán rágooglozhattál volna.
2. Nincsen nyitva a szemük. Az egész mind csak CGI-s trükk. A színészeket csukott szemmel kamerázzák le a víz alatt, és csak utána adják hozzá a speciális effekteket (, mint itt például a szemet). Természetesen nem kell mindent elhinni a filmeknek.
Akkor ez gyakorolható/edzhető?
A filmekben mégis milyen funkciója van annak hogy nyitva van a színészek szeme a víz alatt? Persze azokon a jeleneteken kívül, ahol ennek tényleg jelentősége van mert mondjuk talál valamit a szereplő.
Uszodában én is ki tudom nyitni.
Ha sokszor csinálom, nekem is begyullad, a klór miatt.
Feltalálták ám a kontaktlencsét!... Már mint ha valamelyik színész nagyon kényes lenne...
és a rendező sem enged....
és dublőr sincs...
és CGI-ra sincs pénz.
Bár utóbbi esetben a kényes színészre sincs.
Meg az ilyeneket nagyon konzrollált körülmények közt teszik, szóval a vízet is be lehet úgy állítani, hogy ne csípjen... Egyébként inkább azét kellemetlen, mert lemossa a szemről a védő hártyát - tudod, amiért pislogsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!