Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van egyes tankok ágyúcsö...

Miért van egyes tankok ágyúcsövén középtájon valami hengerszerűség?

Figyelt kérdés

2020. máj. 2. 17:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Angolul bore evacuatornak a neve, amit nem igazán tudom, hogy lehetne magyarra fordítani, tükörfordítással leginkább "furatos kiürítő"-nek mondhatnám, még ha ennek így nincs is sok értelme.

Arra szolgál, hogy a lövés során keletkezett forró, mérgező gázokat a tank lövegén át a lehető legnagyobb mértékben kivezesse, hogy az új gránát betöltésekor azok ne a küzdőtérbe (a tank belsejébe) áramoljanak vissza. Ha sikerül, csatolok egy GIF- et is, hátha annak segítségével jobban megérted.

[link]

Ja, és közben még eszembe jutott egy ilyen: füstelvezető. Ez talán mér kicsit szebb magyar név neki, bár még mindig nem tudom, mi a hivatalos fordítás.

2020. máj. 4. 03:49
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, bore evacuator a neve, így akartam írni, csak először máshogy fogalmaztam, és ezt elfelejtettem kijavítani.
2020. máj. 4. 03:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!