Mi a véleményed a kérdezőről?
"Muszáj megkérdeznem, hogy a papok miért molesztálják a kisgyerekeket?"
Nem azért, mert a Biblia ezt írja. Akik ilyet tesznek, tudják hogy bűnt követnek el. A Biblia nem sarkall ilyenre. A papok is csak emberek, nem szentek, és nem is biztos hogy a mennybe kerülnek.
Bizonyára az, aki molesztált, sem akarja azt, hogy megerőszakolja vagy molesztálja valaki, akarata ellenére. Ezért nem helyes ráhúzni erre a "csak azt tedd másokkal, amit szeretnél hogy veled tegyenek" elvet.
Én sem értem miért csinál ilyet, hiszen gyakorlatilag megtagadja hitét, nem is akárhogy.
Néha az ösztönök előtörnek belőlünk, és olyankor csak csinálunk dolgokat, gondolkodás nélkül. Ilyen ez emberi elme...
Én is hiszek Bibliában de betartani minden pontját nagyon nehéz. Nem vagyunk tökéletesek sajnos... viszont ha törekszünk, azt elvileg Isten jutalmazza.
Mi a véleményem róla?
Most hogy így megkérdezted, elolvastam az irományát.
Sok a rizsa... de végül arra lyukad ki, hogy:
"kell hogy legyen egy okozó ami beindította világunk létezését"
Azt hitte ezzel nagyot mond, pedig ezt mindenki tudja. Ha most ennyire az anyagi világban gondolkozunk, amit ő a valóságnak nevez amit nem lehet megkérdőjelezni, nyilván kell hogy legyen valami ami elindította az ősrobbanást.
De hogy Isten volt-e? Az egyáltalán nem biztos.
Az érvelései amellett hogy logikátlannak tűnnek nekem, bizonytalan tényekre alapulnak. Mint például az, hogy ez a világ csak az anyagból áll, és az a valóság.
Mikor álmodunk, akkor sem tudjuk hogy álmodunk (nem mindig), ezért akkor éppen az a valóság. Lehet hogy most is álmodunk? A halál az ébredés?
Akkor viszont az egész értelmét veszti. Szal, én is tudnék ilyeneket kitalálgatni... de bebizonyítani nem tudnám.
"Egy olyan dolog létezése ami nem térbeli, nem változik, nem mérhető idővel létezése, nem áll kölcsönhatásba semmivel, csak okozó, azaz képes létrehozni anyagot, úgy hogy előtte nem létezett"
Persze, persze... lehet, sőt valószínű hogy van ilyen. De azt honnan tudjuk hogy Isten az? Erre nincs bizonyíték.
Szóval, alapvetően rossz az érvelése.
Röviden:
Amit ír, abban van valami, de alapvetően zagyvaság. És nem bizonyítja Isten létezését.
Olvastam egy fikizus-csillagász könyvét, aki majdhogynem bebizonyította (matematikai tényekkel), hogy lehetséges, hogy csak egy szuperszámítógépben létezünk, hasonlóan mint a Mátrix című filmben...
Na szóval annyi minden van amit még nem tudunk, meg annyi minden lehetséges...
Lehet feltételezni egy csomó mindent, és mindenki kiválaszthatja miben hisz! :)
Én személy szerint mindenről szeretek tájékozódni, mert az én véleményem az, hogy mindenki írásában meg véleményeben lehet valami igazság, és az egyetemes igazság ezeknek a kis igazságoknak az összessége lehet, .... mint egy kirakós játék...
Ugyanígy vagyok a vallással. Szeretem olvasni más vallások írásait is, mert úgy gondolom a világ vallásainak összessége az, amit Isten kinyilatkoztatott. Csak éppen a Bibliából kimaradt ez, vagy az... viszont a Korán-ba benne van...stb.
Én vagyok a kérdező! Én is válaszolhatok, vagy ide jobb ha be sem dugom a pofám?
:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!