Mivel indokolható az azonnali hatályu felmondás?
Ha nem teszel eleget a munkavégzési kötelezettségednek és nem tudod magad kimenteni (beteg lettél), akkor azonnali hatállyal felmondhat a munkáltató.
A "becsületsértés" ilyen esetben a részedről könnyű súlyú indok. :)
A munkavállalónak lehetetlenné teszi a munkavégzést például akkor a cég, ha nem engedi be a munkavégzés helyére, elveszi a kulcsot, nem adja oda egy sofőrnek a gépjármű forgalmi engedélyét, hogy el tudjon indulni stb.
Egy azonnali hatályú felmondásnál az indok nagyon döntő!
Valósnak és legfőbbképpen OKSZERŰNEK kell lennie. Pontosan le kell írni, hogy milyen esemény alapján döntöttél az azonnali hatályú felmondás mellett. Ki, mikor, mit mondott, mit reagáltál rá, Ő mit reagált, mivel fenyegettétek egymást, ez hol történt, volt-e fültanú, szemtanú stb.
Például: Munkáltatóm több esetben megalázott a vásárlók előtt. Legutóbb 2020. március 02-án a délutáni órákban a Haraszti uti ABC pénztárában végeztem a munkám, amikor kb. 4-5 sorban álló vásárló előtt szó szerint lekurv.zott, és olyan hangnemben beszélt velem, ami önmagában is megalázó. Többszöri felszólaltam az ilyen jellegű esetek ellen, magatartásán azóta sem változtatott, ezért az azonnali hatályú felmondás mellett döntöttem. Az esetnek Kis Béla, valamint Halmai Gizella kollégám is szemtanúja volt.
Stb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!