Milyen számítógéppel és zeneszerkesztővel csinálták Michael Jackson Dangerous albumát 1991-ben?
Biztosan semmilyennel. Bár „számítógépek”, már az 1800-as években voltak, de azok semmiben nem hasonlítottak a maiakra.
Nyomdai fényképész vagyok. Az első célszámítógépek a nyomdánkba az 1980-as években kerültek. Pl. hívógép sebességét, hőfokát vezérlő egységek, fényképezőgépet vezérlő egységek.
A professzionális ipari szkennerhez kapcsolódó számítógép kitöltött egy munkatermet.
Kifejezetten személyi számítógéppel 1986-ban kezdtem el dolgozni. Windows 3.1. oprendszer. Emlkeim szerint az operatív tár 8 MB (!) volt, a videókártya 1-2 MB. Ha címlapfotót retusáltam, egy néhány pixeles elmozdítás a képernyőn, és mehettem reggelizni, mert olyan lassan rajzolta ki újra a képernyőre. A fényszedő rendszer gépei is kitöltöttek egy termet.
Parancssorokat kellett beírni, fekete alapon, zöld pontmátrix betűk.
USA nyilván előbbre járt, de nem sokkal.
Régebben egyébként a zenét emberek írták. Segítségükre leginkább a zongora volt.
A felvétel analóg rendszeren történt, 24 sávos magnószalagra. Hangmérnök állított be mindent. Ha valami nem volt jó, újra kellett venni, nem volt utólagos korrekció.
Teljesen kizárt, hogy 84-ben filmet tudtak digitalizálni, vagy 3D animációt készíteni.
A filmből jóval később készült számítógépes restaurálás, feljavítás és 3 dimenziós részek.
2. vagyok. Egy mondatot elrontottam.
1996-ban kezdtem PC-n dolgozni, nem 10 évvel korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!