Élesztő lefagyasztása után lehet még használni?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Volt, hogy csináltam lángost de sok friss élesztő megmaradt. Be tettem a fagyasztóba viszont senki nem adott arra választ nekem, hogy a fagyasztóból kivéve az élesztő jó e még. Nem sütök túl sok mindent amibe élesztő kell és nem akartam kidobni több mint a felét. Hátha van olyan aki tett ugyan ilyet és sikéres volt az élesztő felfuttatása. Vagy ha ez kuka mit ajánlotok por élesztőt esetleg. Köszönöm a segítséget.2020. jan. 13. 04:14
1/3 anonim válasza:
Igen, nyugodtan lehet fagyasztani és utána ugyanúgy felhasználni.
Szobahőmérsékleten olvaszd majd ki és akkor kezdj vele dolgozni, amikor kiengedett teljesen.
2/3 anonim válasza:
Kicsit melegebb tejbe tedd, akkor felfut fagyasztottan is. Ha szobahőmérsékleten hagyod felengedni, akkor elfolyósodik és nem biztos, hogy jó lesz.
3/3 anonim válasza:
A lefagyasztott élesztö egy évig simán használható
Felhasználás elött vedd ki és a foyladékban olvaszd ki, de figyelj, nehogy leforrázd. Sokszor nem fut fel a folyadékban ilyenkor, ennek ellenére megkeleszti a tésztát.
Nyugodtan használd fel és legalább 20 éve fagyasztok le élesztöt, eddig minden alkalommal rendesen megkelt a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!