Milyen irányba érdemes elindulni?
Nem vagyok már fiatal, de szeretnék tanulni valami értelmeset és dolgozni. Félek már késő...
Érdeklődési kör:
szeretem a modern technológiákat
érdekel az emberi test biológiája, biokémiája a legapróbb részletekig
(genetika, biokémia, bioinformatika, sejtbiológia stb.)
érdekel az emberi pszichés működés biológiai háttere
érdekelnek a pszichiátriai betegségek, személyiségzavarok, szenvedélybetegségek, bűnözők lélektana stb.,
érdekelnek a neurológiai megbetegedések
szeretem az absztrakt, elvont dolgokat
Erősségek:
kreatív vagyok, türelmes, empatikus
Gyengéim:
nehezen alakítok ki kapcsolatokat, zárkózott vagyok
diszkalkuliám és figyelemzavarom van
Mit lenne érdemes tanulnom így?
Részemről a pszichológiát javasolnám. Volt egy régi osztálytársam aki éveket át gondolkodott rajta, hogy elmenjen az egyetemre pszichológiát tanulni, én beszéltem rá, aztán vagy tíz évig nem is beszéltünk. Nemrég találkoztam vele és megköszönte az inspirálást. Elmesélte, hogy befejezte a sulit és már vagy 4 éve pszichológus magánban. Felkel nyolckor, elmegy futni, zuhanyzás, tíz körül jön az első ügyfél, beszélgetnek egy hangulatos irodában óránként 20-30 ezer forintért. Utána ebéd, délután még jön 1-2 páciens majd vége a napnak. Látszott rajta, hogy ki van simulva, vidám volt, sportos.
A másik dolog, hogy a pszichológia kifejezetten érdekes tudomány annak akit érdekel, és te ilyesmiben gondolkodsz ha jól érzékelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!