Miért köszönnek folyton egymásnak az emberek?
Figyelt kérdés
-$zia.
-$zia.
-Megjöttél?
2019. dec. 4. 11:06
1/2 anonim válasza:
Ez egy nagyon régi jelzés, és kb. arról szól, hogy észrevettelek, és nem akarlak megtámadni.
2/2 anonim válasza:
Amikor még az emberek analóg léteztek, akkor alakult ki.
Adjisten! Magyarul: Adjon Isten jó napot!
Azaz akivel találkoztam, aki ismerős vagy idegen, az értesül róla, hogy észre vettem, nem ártó szándékkal vagyok.
A dollárzia nem köszönés, de a megjöttél sem.
A szia a szerverrel rokon, ami régen nem egy masina volt, hanem szolga.
Latinos udvariassági forma, és nem kifejezetten köszönés volt. Servus amice kb. annyit tesz, hogy állok szolgálatodra, barátom. Itt a szolgaságról van szó, hanem hogy segítek, jót teszek neked, hasonlók.
Ebből lett a szia, mint köszönés sokszoros áttétellel.
Amikor köszönök, akkor az olyan, mint amikor a telódba bedugod az USB-töltőt, és az kvázi "bejelentkezik". Tudatja a telefonnal, hogy ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!