Érdemes egyáltalán e-személyit csináltatni, ha van jogosítványom?
A régi most fog lejárni.
Mi az, amire a gyakorlatban is tudom használni az e-személyit? Ha nem akarok Ugandába utazni, meg azt se nagyon tudom elképzelni, hogy az e-aláírást mire használhatnám. (Ügyfélkapum egyébként is van, nem kell újat nyitnom.)
Ti mire tudjátok használni, amiért megérte kiváltani?
Az e-személyit a gyakorlatban nem tudod másra használni, mint a nem e-személyit. (Kivétel az ügyfélkapu regisztráció, de mint írod, neked az már van. Amúgy sem különös előny; néhány perc alatt megvan a kormányablakban, okmányirodában; még online időpontfoglalást is lehet rá kérni.)
Közel 4 éve már csak ezt adják személyazonosító igazolványként, de még most is nagyon elvétve használható valamilyen funkciója, ha minden aktiválva van is rajta.
Köszönöm a válaszokat.
# 1
De ugyanúgy mehetek az uniós országokba jogsival is, ezért külön nem érdemes személyit csináltatni.
# 2
Már van időpontom, de valószínűleg visszamondom. Most kezdtem utánanézegetni, hogy miért is lenne jó nekem eggyel több igazolvány hurcolászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!