Ha elkezdek tanulni, egy idő után sokkal könnyebben megy majd?
Sajnos sosem voltam az a nagy tanulós... mindig arra hajtottam, hogy a kettes legyen meg, oszt’ jól van úgy.
Most viszont szeretnék nyelvet tanulni, és tudom, hogy sok idő és energia, mégis elkeseredek, ha nem sikerül “azonnal” megjegyeznem valamit, holott tudom, hogy akkor mondjuk még egy napot rááldoznék, biztos menne.
Hogyan érhetnék el sikerélmènyt? Gyakoroljak addig egy részt, míg nem megy “tökéletesen”, és csak utána ugorjak a következő leckére (míg ha ez mondjuk egy hét is)?
Ti hogyan motiváljátok magatokat?
Köszönöm szépen a választ! :)
Nálunk (sajnos/ nem sajnos) nem volt ez elvárás. Persze azért meg ne bukjak (sajnos sikerült, de mindenből átmentem) de ennyi. Emiatt sajnos ellustultam. És valóban, amiket eddig tanultam , nem igazán érdekeltek/ nem állt rá az agyam.
Igyekszem most nem irreális elvárásokat alkotni magamnak, idővel meg tanárt is keresek azért. Meg hát ez most mozgatja a fantáziám azért. :)
Igen, ez ugyanolyan dolog, mint a többi.
Ha gyakorolod, belejössz.
Ilyenkor az agyadban külön pályák épülnek ki erre, ahol egyrészt gyorsabb lesz, másrészt könnyebb is.
#4 igen igen, ez azt hiszem megvan már :)
#5 jó ötlet, ragasztok majd ki dolgokra cetliket. :)
Valóban a koncentrációm is fejlesztenem kell.
Relaxációs tanulás alatt azt érted, hogy alvás közben megy a szöveg? Ebben annyira nem hiszek, de kipróbálom. :)
Hallgass zenét, szótárazd ki a szövegét, aztán énekeld, míg meg nem tanulod. A dalszöveg-részletek nagyon könnyen az ember eszébe jutnak, és így könnyű sikerélményhez jutsz. Nekem segített a németben.
Nézd feliratosan a kedvenc filmedet az adott nyelven, aztán nézd meg felirat nélkül is. Ebből is tudsz majd egész mondatokat idézni a végére, és meg se kottyan :-)
Többször tanulj keveset, negyed órákat, ne tölts vele egyszerre több órát, mert attól még másnap is fáradt bír lenni az ember.
Semmiképpen ne törekedj tökéletességre. Semmilyen nyelvet nem lehet megtanulni tökéletesen, és nem lehet arra várni, hogy majd akkor szólalsz meg rajta, amikor már tökéletesen tudod. Ne félj hibázni. A külföldiek zöme hálásan tekint az emberre, ha már pár szót szólsz a nyelvén. A németeknél például elismerő szavakat, sok-sok dicséretet, árcsökkentést zsebeltem be érte :-)
Egyébként a kérdésed és az eddigi válaszaid alapján tök értelmes vagy, nincs semmi félnivalód a tanulástól.
Köszönöm szèpen! :)
Énekelni nagyon sokat szoktam- bár tény, hogy érteni sajnos nem értem...😅
Egy dalnak írtam le hiraganával a szövegét gépen, mivel a kèzírás nagyon nem megy... értem a vonássorrend szabályát, de mégsem...
Filmeket nézni feliratozva sajnos nem tudok, mivel ismerek vagy 3 kanjit, katakanát meg ne is mondjam..
Igen a kevesebb tanulást mondta a régi tanárom is :) hogy inkàbb naponta 10 percet, mint heti 3x2 órát.
Amúgy találtam egy jó blogot, nagyon jól le vannak írva dolgok, és sikerélmény volt, hogy 1-2 kivètelével tudtam olvasni. :)
Ezt most végigviszem, aztán van egy könyvem+munkafüzet, ehhez nyúlok majd utána.
Természetesen nem törekszem a “tökéletességre”, mert tudom, hogy nem létezik olyan, hogy “megtanultam xy nyelven”, mert hát mindig lehet fejlődni. :D
Meg persze azt is hallottam, hogy a japànok is örülnek, ha a külföldi az ő nyelvükön szólal meg, és nyilván elnèzőbbek a túristákkal, ha nem olyan udvariasságiformát használ.
Köszönöm szépen! Igyekszem! :)
Szeretnék 2,5 év múlva kimenni japánba 1-2 hétre, szóval kell a tudás! (Meg hát amúgy is szerelmes vagyok a nyelvbe :D)
Múltkor egy rendezvènyre jött egy japán animátor, és úr isten, annyira tetszett, ahogy beszélt! :D nem értettem (fordítottak persze :D), de a kiejtés, hanglejtés... nagyon király volt! :D
Új lendületet adott! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!