Hogyan lehet utánaérdeklődni, hogy egy külföldről érkező csomag esetében melyik cég hozza Magyarországon tovább a címre a csomagot?
Hello!
Van valakinek ötlete, hogy az AliExpress-től milyen csomagküldő szolgálat hozza tovább idehaza a csomagot? A track szerint a csomagom október 7 óta itt van Magyarországon. A csomag Kínából érkezik, már lassan 2 hónapja. De mondom ebből 2 hét Magyarország. Ha esetleg utána tudnék kérdezni idehaza, de kinél? A dolog azért is érdekes, mert ezzel egyidőben várok egy csomagot az USA-ból is, ami szintén a track szerint október 4 óta az országban van. Ott látom, hogy az USA-ból a USPS hozta, de hogy kinek adja át. Érthetetlen, hogy ez most miért van, korábban ugyanezzel a címzéssel mindenhonnan kaptam csomagokat. Köszi a választ!
A posta hozza. Magyarországon 2-4 hetet is állhat, mivel ide beérkezik a rengeteg csomag és a feldolgozása lassú. Itt tényleg arra mennek el hetek, hogy végre sorra kerüljön a vámon, mert még mindig a 2 héttel ezelőttinél tartanak a feldolgozásban.
Az USA-ból is csak a központi elosztóig hozza be az USPS, utána a magyar postán van a sor.
Alapvetően pedig mindent a posta hoz, ami nem direkt expressz szállítással lett rendelve - ez a standard postai szállítás a világátlag 2-4 héttel, ami Magyarországon dupla ennyi. Akkor hozza futár, de ez egy feláras szolgáltatás, és mellé is van írva hogy 10 nap alatt megkapod.
Hm, ez nagyon komoly. Eddig sosem tapasztaltam ilyet. Igaz ugyan, hogy az aliexpress-től most rendeltem, de a másik helyről - az USA-ból - ugyanezt a terméket már rendeltem korábban és simán megjött. vámolni egyiket sem kellene nagyon, mert az egyik értéke 3.000 Ft, a másik 840 Ft.
Érdemes esetleg a lakóhelyem szerinti postahivatalnál érdeklődni? Tudom, hogy az elosztóközpontról írtál, de hátha új a helyi postásom és nem tesz értesítőt a postaládámban és mindkét csomag (vagy levélküldemény) valójában ott van a postahivatalomban.
Érdeklődni is csak csomagszám alapján tudnál, de ha van csomagszámod akkor lenne nyomkövetés a neten, amit látnál. A postán nem ül fantomcsomagként, mert ha beérkezik a helyi postádra akkor vagy kézbesítik (átveszed vagy értesítőt hagynak), vagy egyből értesítőt hagynak, ha beérkezik oda. Olyan nincs, hogy egy csomag - helyes címzés esetén - csak úgy kallódik egy hivatalban, míg a címzett érte nem megy. Sajnos ekkorák a szállítási idők. Kínából eleve 60 nap is standard ha konténerhajós a szállítás, de a magyar posta munkaerő-hiánya, plusz a megnövekedett kínából rendelés szokása nagyban eltolja a feldolgozási időket - átlag 1 hónappal. Hiába nem kell vámolni, a vám előtt át kell mennie, és sokszor a nem egyértelmű csomagoknál még tételesen egyesével rá is keresnek az értékre, ami nem kis időhúzás. Ha van vámeljárás, az még +2-3 hét, mert oda-vissza kell adatokat küldeni és feldolgozni.
Nekem az utóbbi 1-2 évben átlag 2-3 hete áll Magyarországon míg a kicserélő központból a vám elé kerül. A rekord a karácsonyi csúcsba belefutva: november eleji rendelés január végén átvéve. Ha októberben rendelsz, már ezzel is számolni kell, hogy megnő a csomagforgalom a karácsony miatt.
Nagyon köszönöm a választ!
Csak ezért ötleteltem ezen, mert korábbi lakhelyemen előfordult olyan, hogy nem hagyott értesítőt sem a postás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!