Internetes csalást hol lehet bejelenteni?
Figyelt kérdés
Nem vagyok károsult csak állandóan belefutok olyan oldalakba, amik az emberek pénzét próbálják ellopni. Lehet ezeket valahol jelenteni? Gondolok olyanokra, ahol a 200.000 forintos mini-számítógépet 17.000 forintért áruljak le hamisított oldalon és a facebookon hirdetve. Még hamis pozitív kommentek is vannak hozzácsapva. Látszik, hogy csalás, de ilyen öregebb emberek simán megvezethetők vele.2019. szept. 27. 01:32
1/3 anonim válasza:
Azok akik ajnározzák ők is csalók amennyiben hozzá van csapva, gondolom kamuprofilok.
Van egy fül a reklám sarkában amit ha nyitsz ott jelented. Ha összegyűlik X jelentés akkor a face automatikusan felülbírálja s addig is felfüggeszti a hirdetést. És azt is aki ilyen szamárságot terjeszt, megoszt.
2/3 A kérdező kommentje:
Azt szoktam csinálni. De valamilyen hatóság van, ami ezzel foglalkozik?
Mert a rendőrségre gondolom csak akkor mehetnék, ha én is a károsultak közé tartoznék.
Én viszont csak jó állampolgár szeretnék lenni és a facebook jelentésen kívül bejelenteni őket valahová.
2020. máj. 8. 02:39
3/3 anonim válasza:
Megteheted, hogy rendőrségen feljelented a hirdetőt akkor is, ha nem vagy károsult. Ám megalapozottnak kell lennie, nehogy hamis vád legyen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!