A postai utánvételnél megnézhetem az átvétel előtt, hogy tényleg az van-e a dobozban amiben megegyeztünk a feladóval?
és mi van akkor ha mást küldött vagy ha amit küldött az nem olyan állapotban van amilyennek azt ő elmondta,vagy pl használhatatlan? a postai utánvétel költségét ki állja?
milyen tarifák vannak?
A tarifa attól függ, hogy levél vagy csomag a feladott dolog. www.posta.hu
Két dolgot tehetsz, ha "biztosra" akarsz menni: Postai lezárással kéred feladni a csomagot, ekkor nem otthon, hanem a postai dolgozók előtt történik a lezárás. Vagy a postán személyes átvétellel (pl. postán maradó) kéred, és a postán ki is bontod a csomagot. Ez utóbbi esetén azonban csak a kifizetett utánvét esetén fogod tudni kibontani, de jogosan tudsz reklamálni, ha nem az van benne.
Az első válaszoló nem jó választ adott, de nem pontozom le, csak helyesbítem, mert ez a lényeg.
A postai lezárás nem azt jelenti, hogy a postán nyitva a doboz, és azt a postai dolgozó "leellenőrzi". Erre se joga se lehetősége.
A postai lezárás a feladót védi, és nem az átvevőt, mivel konkrétan azt jelenti, hogy a postai dolgozó 240 ft-os díjért egy zsineggel átköti a dobozt.
de a lényeg, hogy fizetés előtt nem tudod megnézni, mi van a csomagban, viszont valóban van lehetőség átvételkor postai dolgozó jelenlétlében kinyini a csomagot, ellenőrizni annak tartalmát.
Én úgy tudom, hogy ha futárszolgálattal hozatod az árut, akkor kibonthatod fizetés előtt, postai csomagnál nincs ilyen.
Használt dolgok esetén a személyes átvételt tartom elfogadhatónak, ha nincs rá lehetőség, megveszem inkább a bontóban vagy bolhapiacon.
Engem nyugodtan le lehet pontozni, nem tudom egyesek miért félnek tőle annyira...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!